Monica Macovei: Titus Corlăţean să iasă din nepăsarea faţă de cei care mor la Kiev

Data publicării:
monica macovei la digi-1

Singura soluţie de a stopa violenţele din Ucraina este demisia imediată a preşedintelui Viktor Ianukovici şi alegeri anticipate şi că îi cere ministrului de externe Titus Corlăţean să iasă din „tăcerea complice la crime”, arată Monica Macovei într-o declarație de presă.

„Şi astăzi se moare la Kiev pentru libertate. Armistiţiul de aseară, semnat de preşedintele Ianukovici şi opoziţia de la Kiev, nu a fost respectat. Represiunile asupra oamenilor din Euromaidan au reînceput. Oamenii care luptă pentru libertate şi lege sunt împuscaţi şi bătuţi şi în aceste momente. Singura soluţie de a stopa violenţele este demisia imediată a preşedintelui Ianukovici şi alegeri anticipate", a spus Monica Macovei.

Ea a mai arătat că protestatarii din Ucraina au nevoie să audă şi să simtă sprijinul lumii libere şi democrate.

„Comunicatul evaziv al Ministerului de Externe român nu ajută. Cer ministrului de Externe Corlăţean să iasă din laşitate şi nepăsare faţă de oamenii care mor şi sunt răniţi la Kiev. Îi cer să iasă din tăcerea complice la crime şi să respecte onoarea şi voinţa poporului român care nu este complice la crimele din Ucraina. Să nu fim orbi: ceea ce se întâmplă în Ucraina este un pericol şi pentru România şi Republica Moldova", a susţinut Monica Macovei.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a făcut apel, marţi, la încetarea deîndată a violenţelor din Ucraina, apreciind că dialogul este singura cale de soluţionare a crizei din ţara vecină.

Cel puțin 37 de oameni au murit împuşcaţi în confruntările dintre manifestanţii proeuropeni şi forţele de ordine din Ucraina. Alte aproape 450 de persoane au fost rănite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri