„Mortul” care l-a pârât pe Liviu Dragnea trăiește

Data publicării:
liviu dragnea mediafax-5

Săptămâna trecută, preşedintele executiv al PSD susţinea că există nereguli în dosarul în care este acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

„Acest dosar e pornit pe baza reclamaţiei unui mort. Probabil că omul respectiv a murit în 90 şi ceva, s-a trezit prin 2012, a venit, a făcut reclamaţia penală şi s-a dus înapoi”, a spus Liviu Dragnea.

Jurnaliştii de la Gândul l-au căutat şi l-au găsit însă pe cel despre care Liviu Dragnea susţinea că este decedat. Romică Părpălea, fost membru PSD, are 40 de ani şi trăieşte în satul Bragadiru din judeţul Teleorman. El a plecat din partid chiar înaintea referendumului de anul trecut şi susţine că motivul ar fi fost presiunile pe care colegii din PSD le-ar fi făcut asupra lui în calitate de director al unei companii de stat din Alexandria.

„Să ştie şi domnul Dragnea, eu am făcut plângerea penală şi sunt în viaţă deocamdată. Nu îmi este teamă de el. Eu încă sper că suntem într-un stat democractic”, a fost răspunsul lui Romică Părpălea la declaraţiile vicepremierului.

El a explicat şi cum a ajuns să depună denunţul împortiva lui Liviu Dragnea la DNA: „Oamenii mei din Bragadiru mi-au spus că se pregăteşte fraudarea votului. Informaţiile erau că primarul de acolo i-a mituit pe membrii PDL din secţie ca să plece. Din 3500 de votanţi, 3101 au fost la vot în condiţiile în care 800 de persoane sunt plecate în străinătate, iar mulţi sunt martori ai lui Iehova care de principiu nu votează. (...) Le-am spus să adune probe, să fotografieze", potrivit gândul.info.

În dosarul referendumului, care va ajunge pe 15 noiembrie din nou în faţa instanţei, Liviu Dragnea este acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a falsifica rezultatele referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri