Neștiutorii de carte, liber la șofat

Data publicării:
masini mediafax-1

În Comisia de Administraţie, dezbaterile au fost contradictorii.

Acest proiect este profund discriminatoriu, pentru ca elimină din start pe cei care pot fi autodidacți”, a declarat senatorul PDL Emil Marius Pașcan.

„Pe șoselele României sunt conducători cu permis care nu știu să scrie și să citească și ăștia îi omoară pe cei care știu să scrie și să citească. Ce facem cu ei?”, a întrebat senatorul PSD Ion Simeon Purec.

Reprezentanţii Guvernului, care au dat aviz negativ proiectului, au explicat în comisie că documentul este redundant, dat fiind faptul ca şi prin actualele prevederi pot fi identificate persoanele neştiutoare de carte.

„Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere, persoana care nu a absolvit învăţământ primar şi gimnazial, precum şi cei care au fost condamnaţi prin hotărâre judecătorească definitivă pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie”, potrivit proiectului de lege.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri