Nu a putut acosta la Constanţa. O navă de croazieră cu 600 de pasageri, redirecționată către Bulgaria

Data publicării:
port-81629-Mediafax Foto-John Doe-1

În judeţul Constanţa, vântul puternic a închis porturile, după ce valurile au ajuns, în larg, şi la şapte metri. La ţărm, valurile au atins trei-patru metri înălţime. Vântul bate în rafale ce ating pe alocuri chiar şi 50-60 km/h.

Măsuri speciale în porturi

Toate porturile maritime şi dunărene din judeţele Constanţa şi Tulcea rămân în continuare închise. A fost restricţionată şi deplasarea barjelor pe Canalul Dunăre - Marea Neagră prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud.

Comandanţii navelor au fost sfătuiţi să întrerupă orice manevră de încărcare sau descărcare a vaselor ajunse în port. Navele aflate la cheu trebuie să îşi întărească legăturile, să aibă în permanenţă om de veghe şi să stea cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Cât priveşte vasele care se află în rada exterioară a porturilor, acestea trebuie să aibă motoarele pornite, pentru a putea evita plutirea în derivă.

Meteorologii nu au veşti bune pentru constănţeni nici pentru marţi, întrucât Dobrogea se află în continuare sub incidenţa codului portocaliu de vreme rea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri