OAMENI DE AFACERI, ȚEPUIȚI DE UN PUȘCĂRIAȘ: „Părea credibil, vorbea diplomat”

Data publicării:
16 2011puscarias-33821

O afacere profitabilă nu trebuie să țină cont de obstacole, fie ele şi nişte gratii. Pe acest principiu a mers un bărbat condamnat la zece pentru omor calificat, închis în Penitenciarul Bacău. Îşi alegea victimele din anunţurile publicate în ziare sau reviste.

„Mi-a solicitat, ca să evit controale la magazinul meu, controale din partea OJPC, să-i încarc telefonul cu credit în valoare de 100 de euro. Mi s-a părut credibilă pentru că vorbea foarte diplomat, în cunoștință de cauză”, povestește unul dintre păgubiți.

Bărbatul şi-a dat seama că ceva este în neregulă abia când falsul inspector OPC l-a sunat din nou câteva săptămâni mai târziu pentru a-i cere încă un cod de reîncărcare.

După gratii, așa-zisul inspector a reușit să păcălească cel puțin 20 de persoane prin această metodă. În 2009, bărbatul a fost eliberat însă nu s-a oprit aici și a continuat să sune pe la diverși agenți economici.

Deţinutul a reuşit să ascundă mult timp telefonul mobil pe care îl folosea la înşelăciuni, deşi s-au făcut controale periodice în celule.

„Acel telefon mobil ca modalitate de introducere încă nu suntem siguri, probabil că prin sectorul vizită sau prin alte mijloace”, a declarat Adrian Novac, purtător de cuvânt Penitenciarul Bacău.

În plasa deţinutului au căzut şi mici patroni din Iaşi, aşa că numărul păgubiţilor ar putea fi mult mai mare. Între timp, el a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru înșelăciune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri