Sari la conținut

Oraşele din România îşi caută turişti la târgul de turism din Capitală

Agenţiile de turism din Buzău încearcă să-i atragă pe cei care îşi fac planuri de vacanţă. Muzica şi dansul nu sunt singurele argumente folosite, în încercarea de a-i convinge pe români să stea în ţară în concediu.  

Vă putem duce la o stână să vă facem un balmoş, prietenele dumneavoastră să îşi facă o zgărdană cu propriile mâini. Vizităm casele tradiţionale, Cimitirul Vesel, şi pe Valea Vaserului cu mocăniţa”, a declarat directoarea unei agenții de turism din Maramureș, Pușa Iacob.

Patru zile în zona Sighet sau în Satu Mare costă 600 de lei de persoană, la o pensiune de trei margarete cu demipensiune şi cu circuite turistice zilnice.

Preţul este ceva mai mic pentru cei care vor să petreacă un sfârşit de săptămână la Târgoviste. 400 de lei costă cazarea şi masa pentru cei care vor să vadă Curtea Domnească sau Turnul Chindiei. Obiective similare, dar un preţ ceva mai mare în Alba Iulia.

„Estimez că mai mult de 150 de euro pentru nevoile de cazare şi masă nu veţi cheltui în Alba Iulia. Promovăm cea mai mare cetate din Sud Estul Europei şi cea mai frumos restaurată cetate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer.

Cele mai mici tarife sunt în zona Moldovei.

Târgu Neamţ are foarte multe obiective de vizitat, începând cu cetatea Neamţului, casa memorială Veronica Micle şi lanţul de mănăstiri care împrejmuie oraşul”, a precizat reprezentantul primăriei Târgu Neamț, Iustina Miltiade.

Ofertele pentru vacanţe exotice sau capitale europene le fac însă cu ochiul vizitatorilor de la târgul de turism, mai ales că preţurile nu sunt cu mult mai mari faţă de cele pentru destinaţiile interne.

„Praga este iar un oraş apropiat şi poate fi comparat cu multe oraşe din Transilvania, cu un Braşov, Sibiu, Cluj”, a subliniat directorul unei agenții de turism, Mircea Vladu.

Costul pentru un citybreak porneşte de la 230 de euro de persoană, cu transport inclus.

„De exemplu, în Roma pachetele pornesc de la 200 de euro de persoană, sunt destul de multe obiective de vizitat”, a declart agentul de turism Roxana Rădulescu.

La târgul de turism din Bucureşti, agenţiile oferă reduceri de preţuri în acest weekend şi de 50%.