Sari la conținut
News Alert

Orașul statuilor cu probleme. Bust din bronz, degradat după câteva luni de la inaugurare

Bustul lui Ioan Popilian, un comisar de poliţie erou din Primul Război Mondial, a fost dezvelit în martie.

După numai patru luni de când a fost dezvelit, bustul s-a și deteriorat, în special în zona feței. Mai mult decât atât, a fost pus pe un soclu deja rupt.

Acum, autorul bustului, sculptorul Vlad Ciobanu, trebuie să îl repare, chiar dacă spune că stricăciunile nu sunt majore.

S-a dus culoarea. Bronzul e la locul lui, forma e la locul ei, e ca şi cum ai compara că s-a dus varul de pe o casă şi gata, toată lumea zice că s-a dărâmat casa”, spune sculptorul.

Eu l-am înştiinţat pe sculptorul Vlad Ciobanu despre această situaţie, a luat la cunoştinţă, i-a şi înştiinţat pe cei care s-au ocupat de turnarea în bronz şi patinarea lucrării, luni dimineaţă va fi aici şi situaţia va fi remediată”, spune Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cultură Constantin Brâncuşi.

Este cel de-al treilea bust cu probleme inagurat în ultima vreme. Primul a fost cel al lui Sergiu Nicolaescu, despre care s-a spus că nu seamănă deloc cu originalul. Cel de-al doilea, al Arethiei Tătărescu, nici măcar n-a mai primit aviz de amplasare, tot pe motiv că nu seamănă cu personajul real. Până acum, nu a fost remediată greşeala în niciunul dintre cazuri.