Patinoar cu nocturnă și afterschool, la sat

Data publicării:
patinoar

Cu mic, cu mare, locuitorii comunei Chirnogeni, aflate la 60 de kilometri de Constanţa, au venit la inaugurarea patinoarului. Construit pe un teren pus la dispoziţie de un localnic, patinoarul are o suprafaţă dintr-un material plastic special. Pentru că nu este cu gheață, poate fi folosit şi vara. Gratuit.

Patinoarul are o suprafaţă totală de 240 de metri pătraţi şi pot intra în acelaşi timp cel mult 40 de persoane. Oricine vrea să patineze este binevenit la Chirnogeni. Indiferent de oră, pentru că patinoarul are şi instalaţie de nocturnă.

Toate acestea au costat aproape 50.000 de lei, din bugetul local.

Patinoarul nu este singurul cadou pe care l-au primit copiii din Chirnogeni de la Moş Crăciun. De acum încolo, nu vor mai face orele de educaţie fizică în frig: au o sală nouă de sport. Pot juca baschet, handbal, fotbal, volei, dar şi tenis de masă.

„Nu puteau să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică decât într-o sală de clasă dezafectată, cu dimensiuni foarte foarte mici, unde nu aveau aparatură, nu aveau loc”, a spus Gheorghe Manta, primarul comunei Chirnogeni.

Sala de sport a fost construită în opt luni, cu bani de la Uniunea Europeană. În acelaşi proiect a fost înfiinţat şi un program afterschool. Valoarea totală a investiţiei a fost de aproape 170.000 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri