PDL-iştii salută decizia lui Traian Băsescu de a nu se retrage din politică la final de mandat

Data publicării:
2802 20base 20pdl-51987

„Cred că o să rămân activ în viaţa politică, în viaţa publică. Nu mi-e foarte clar cum, pentru că variante am mai multe, dar o să rămân”, a spus Traian Băsescu, cu prilejul unei întâlniri cu românii Austria, care a avut loc la Ambasada României din Viena.

Preşedintele a recunoscut că a spus alceva până acum, dar că s-a răzgândit, aşa cum i s-a întâmplat şi în 2007.

„Cred că a fost ca atunci când am spus că demisionez în cinci minute. Am avut vreo trei zile în care am stat degeaba şi nu îmi găseam locul şi mă întrebam ce-aş face dacă într-adevar n-aş mai avea nimic de făcut. Am ajuns la concluzia că nu pot fi pensionar”, a continuat şeful statului.

Înainte şi după referendumul de anul trecut, Traian Băsescu a spus de mai multe ori că nu mai stă nicio zi în politică după încheierea mandatului.

„În prima zi în care am plecat de la Cotroceni, plec din viaţa politică. Mi-a ajuns. A fost, cel puţin în ultimii ani, din 2007 până acum, a fost cea mai umilitoare perioada din viaţa mea”, afirmase atunci preşedintele.

Băsescu, colac de salvare pentru alegerile din 2016

Liderii PDL au declarat că Traian Băsescu este oricând binevenit în partid. Surse din rândul democrat-liberalilor susţin ca Băsescu este văzut de unii membri ai partidului ca un colac de salvare în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.

„Eu mă bucur de această declaraţie. Înseamnă ca mai avem bătălii de purtat în politica românească”, a spus fostul premier Emil Boc.

Întrebat pe ce funcţie în partid l-ar vedea pe Traian Băsescu, primarul Clujului a răspuns scurt: „Pe funcţia cea mai importantă”.

Şi deputatul Elena Udrea, care şi-a anunţat candidatura la şefia PDL, s-a situat pe aceeaşi lungime de udă. „Cred că daca domnul preşedinte Traian Băsescu doreşte să se întoarcă în PDL ca şi preşedinte, cu siguranţă ar vrea să fie ales într-o convenţie. Şi sunt convinsă că va fi ales”, a spus Udrea.

Candidatul USL la prezidenţiale, Crin Antonescu, consideră ca viitoarea Constituţie ar trebui să le interzică foştilor preşedinţi să mai continue activitatea politică dupa terminarea mandatului.

”Decât să se prefacă a fi în afara politicii şi de fapt să fie în viaţa politicii, cred că e mai onest să o facă deschis”, a spus preşedintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri