Pe ce cheltuie Senatul banii

Data publicării:
senatul romaniei foto facebook 22 10 2015 crop

Conform informaţiilor publicate pe site-ul Senatului, maşina de numărat bani trebuie să aibă sistem care să detecteze bancnotele lipite sau îndoite. În plus, aparatul trebuie să aibă afişaj extern şi funcţie de acumulare a teancurilor. Pentru maşina de numărat bancnote, Senatul va plăti mult 3.000 de lei.

Ion Vărgău, secretarul general al Senatului: Se vehiculează foarte mari sume de bani prin indemnizaţii, salarii, sume fofetare. Bun. Cu ce să numărăm? Câte un leu aşa să numărăm?

Pe lista de achiziţii a Senatului se află şi aparatură de deratizare. Astfel, parlamentarii vor fi feriţi de șoareci și șobolani.

Ion Vărgău, secretarul general al Senatului: Cât m-ar costa, de exemplu, m-ar costa 80.000 de lei o deratizare. Ăla nu știu cât e, vreo 1.000 - 1.200 de lei şi cu ăla scot din joc valori mari de tot.

Şi pentru ca parlamentarii să aibă cele mai bune condiţii de lucru, administraţia Senatului va cumpăra 12 antene Wi-Fi. Acestea se vor adăuga celor existente deja pe holurile instituţiei.

Ion Vărgău, secretarul general al Senatului: Toată lumea vrea să avem un semnal bun. Și trebuie să mai montăm. Nu înlocuim nimic, avem foarte puține şi atunci intervenim.

Pe lista de cumpărături a Senatului se mai află şi 1.200 metri de voal simplu alb, cu ţesătura transparentă din bumbac, mătase sau fire sintetice. Acesta va fi folosit pentru confecţionarea noilor perdele.

Ion Vărgău, secretarul general al Senatului: Dacă se rupe o perdea nu trebuie să cumpăr să pun alta? S-a dat metrajul, calitatea și aşteptăm ofertele.

Şi cum perdelele, dar şi feţele de masă din Senat trebuie să fie curăţate, instituţia va contracta şi servicii de curăţătorie chimică. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri