Sari la conținut

Pericolul de pe şosele. TIR-urile rămân cu rezervorul gol în doar câteva minute. Şoferi: "N-ai ce face"

Şoferii de camioane sunt prădaţi la drumul mare, nu doar în zona Sineşti, ci şi pe alte şosele din ţară. Săptămâna trecută, un TIR-ist a rămas cu rezorvorul camionului gol în doar câteva minute pe centura de nord a Craiovei. Omul a surprins hoţii care s-au speriat şi au lăsat în urma lor mai multe bidoane cu motorină. A reuşit să facă şi mai multe fotografii care au ajuns la poliţişti. Oamenii legii încearcă acum să-i găsească.

Pe data de 4 mai, noaptea la ora 3, Iancu Muscalu şi-a oprit camionul într-o parcare de la marginea centurii de nord a Craiovei. Trebuia să se odihnească, dar înainte de a aţipi a auzit zgomote în jurul maşinii. Când a coborât, a văzut cum hoţii îi furau combustibilul.

Iancu Muscalu - şofer de camion: „Era cineva lângă rezervorul de la frigo. Am văzut furtunul şi l-am văzut decât de la brâu în jos. Atunci am strigat la el şi...aşa...a luat-o la fugă. Au apucat să tragă 140 de litri. 140 de litri, în 5 minute”.

Hoţii sunt greu de găsit. Dovadă stau celelalte dosare de furt.

Cosmin Grădinaru - purtător de cuvânt al IPJ Dolj: „De la începutul anului 2017 şi până în prezent au fost sesizate 4 furturi din autoturisme săvârşite pe centura Craiovei.

Camionagii se plâng că de ani de zile sunt jefuiţi, iar asta pentru că în România nu au parcări supravegheate şi păzite unde să se odihnească în siguranţă”.

Şofer de TIR: E sită. Deci, furtunul nu poate intra în el. Vă daţi seama că băieţii sunt experimentaţi.

N-ai ce să faci. Dacă sunt 2-3...4..., rămânem fără motorină.

Ce măsuri putem să luăm? Să nu dormim şi să stăm să păzim...

Compania Naţională de Drumuri are 283 de parcări pe drumurile naţionale din Oltenia. Jumătate dintre ele nu sunt nici măcar iluminate.

Alin Şerbănescu - purtător de cuvânt al CNAIR: „Au fost dezvoltate în funcţie de necesarul cotidian al celor care preponderent staţionează pe perioade destul de scurte acolo. Nu putem vorbi de parcări de lungă durată sau parcări dedicate transportatorilor”.

Nu doar în afara oraşelor se fură motorină, după cum a descoperit un bărbat din Râmnicu Vâlcea care a filmat doi muncitori ce furau combustibil ziua în amiaza mare chiar din utilajele folosite la asfaltare.

Până în acest moment, reprezentanţii firmei de construcţii nu au avut o reacţie în acest caz.

Pe aceeași temă