Piromanul din Bucureşti nu vizează maşini din Capitală. Psihiatru: Identifică un anume paragraf biografic din viaţa lui

Data actualizării: Data publicării:
masini incendiate

Un oraş cu peste două milioane de locuitori este înfricoşat de un individ misterios, căutat de poliţişti de două zile şi două nopţi. Piromanul din Bucureşti care a incendiat sâmbătă noaptea 8 maşini este în libertate. Datele adunate de anchetatori conturează profilul unui atacator viclean şi cu ţintă fixă: provincialii.

Pompierii au descoperit că piromanul a dat cele trei lovituri de proporţii după un plan atent studiat: a pus cârpe îmbibate cu benzină sub roţile maşinilor. S-a asigurat că vehiculele iau foc, dar şi-a lăsat şi timp să dispară până izbucneşte vâlvătaia.

Gabriel Diaconu – psihiatru: „Acțiuni care sunt pregătite săptămână după săptămână, au loc repetiții în care dai foc la cârpă și calculezi timpul de ardere și puterea de ardere.”

Profilul unui asemenea atacator îi obligă pe poliţişti să culeagă rapid orice informaţie care să îi ajute să îl oprească pe individ înainte să facă din nou prăpăd.

Din momentul producerii incendiilor, polițiștii au sosit în cele trei locuri și au ridicat probe de peste tot. Au vorbit cu zeci de oameni și au făcut peste 10 audieri. Polițiștii au ridicat și imaginile de camerele de supraveghere, iar pe strada Gala Galaction au avut zeci de astfel de dispozitive, în speranța că într-un final, anchetatorii vor reuși să îi dea de urmă piromanului.

Poliţiştii merg şi pe pista unei răzbunări colective: doar una dintre maşinile mistuite de flăcări sâmbătă noaptea pe trei străzi din Capitală avea număr de Bucureşti.

Gabriel Diaconu: „Sunt maşini în care personajul identifică un anume paragraf biografic din viaţa lui în care s-a întâlnit cu probleme”.

Fără linişte până când piromanul este prins, bucureştenii cer poliţiştilor să se implice mai mult.

Să vină noaptea și să patruleze. Să fie și patrule, să fie investit mai mult că este nevoie și de mulți polițiști.”, afirmă o persoană.

Acum doi ani, poliţiştii de la Bucureşti au reţinut un bărbat acuzat de incendierea mai multor maşini. Testele psihologice au arătat că discernământul lui este diminuat, aşa că a fost internat la psihiatrie. Externat după o jumătate de an, piromanul a lovit din nou: a incendiat alte cinci maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri