Plaja din Mamaia, invadată de alge

Data publicării:
alge1

Munca angajaţilor de la Apele Române nu e deloc uşoară. Plajele din Mamaia sunt pline de alge brune, de mici dimensiuni, foarte greu de adunat. Iar turiştii se arată dezamăgiţi că trebuie să treacă prin zona plină de alge de fiecare dată când vor să facă o baie.

„Parcă se joacă copiii, eu așa gândesc. Chiar m-am amuzat. Au venit și ei cu grebluța și lopățica. Mi se pare aiurea”, spune o turistă.

În mod normal, pe aşa o vreme şezlongurile sunt ocupate până la refuz. Acum, cele de la mal nu mai atrag pe nimeni. „Pierderi de clienți, pierderi că pleacă lumea de pe plajă, miroase, e murdară apa”, spune un angajat.

Tocmai temperaturile ridicate din ultimele zile au determinat înmulţirea explozivă a plantelor marine, iar furtuna de săptămâna trecută le-a adus din larg până la mal.

„Sunt foarte greu de strâns pentru că au talul filiform, foarte subțire și probabil că nici nu aderă așa de ușor pe instalațiile de adunat”, explică Tania Zaharia, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare și Dezvoltare Marină.

Algele au început să apară de două zile şi în sudul litoralului. Potrivit reprezentanților Apelor Române, azi-noapte au fost adunate peste 300 tone de alge, din Mamaia și până la Vama Veche.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri