Poliţist cercetat disciplinar pentru că a participat la un miting contra OUG 13

Data publicării:
politistprotest

Un poliţist din Mehedinţi este cercetat disciplinar după ce a participat la protestele de stradă contra ordonanţei 13 din Drobeta Turnu Severin. Şefii agentului îl acuză că ar fi încălcat statutul poliţistului. Sindicaliştii îi iau în schimb apărarea şi spun că mitingul nu avea caracter politic. În plus, poliţistul a devenit protestatar în timpul său liber.

Raul Ghenciu este agent de poliţie la serviciul de ordine publică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi. În seara zilei de 1 februarie, bărbatul a ieşit în stradă să protesteze faţă de ordonanţa 13.

Raul Ghenciu, agent de poliție: „Am văzut un bliț care era îndreptat spre mine, al unui telefon mobil. Moment în care m-am dus, curios fiind din fire, dacă nu cumva persoana respectivă mă filmează. Nu știam cine este persoana aceea, am văzut că este un ofițer din cadrul structurii din care fac si eu parte”.

O săptămâna mai târziu, agentul a fost înştiinţat că împotriva sa a început o cercetare disciplinară pe motiv că nu ar fi respectat statul poliţistului.

Raul Ghenciu, agent de poliție: „A fost o întrunire pașnică, în directă concordanță cu Constituția si cu legile țării cu drepturile omului, cu tot ce doriți. Aceste manifestări trebuie garantate, trebuie respectat acest drept al fiecărui om de a se exprima. Inclusiv al polițiștilor in timpul liber. Cu specificaţia ca acele întruniri să nu aibă caracter politic”.

Reprezentanţii Poliţiei Mehedinţi susţin că fac cercetări în acest caz şi au refuzat să comenteze situaţia. Sindicaliştii din Poliţie iau aprarea agentului anchetat.

Elvis Măceşanu - preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din Dolj: „Poliţistului îi este interzis să participe la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau alte întruniri cu caracter politic. Din punctul meu de vedere, nu cred că trebuie să fie investigat pentru că a participat la un miting spontan”.

Alexandru Digă, avocat: „Mitingul la care a participat nu se califica drept eveniment politic în sensul articolului 45 din lege şi un drept i se va încălca numai în situaţia în care va fi sancţionat.

Dacă în urma anchetei disciplinare, poliţstul va fi găsit vinovat de încălcarea statului poliţistului, bărbatul riscă un avertisment sau chiar să-şi piardă locul de muncă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri