Poșta Română, în instanță. Conducerea a fost implicată în mai multe dosare

Data publicării:
07022013 20justitie-48129

Fostul ministru al Comunicațiilor, Zsolt Nagy, fostul ministru al justiției, Tudor Chiuariu, dar şi fostul director al Poştei Române, Mihai Toader, au fost acuzaţi de procurorii anticoruptie de abuz in serviciu, după ce ar fi avizat o hotărâre de guvern prin care un teren al Poştei, situat în centrul Capitalei, pe Calea Victoriei, a fost trecut în proprietatea unei firme.

Prejudiciul estimat de anchetatori depășește opt milioane şi jumatate de euro.

În acest caz, instanța supremă l-a achitat pe Tudor Chiuariu, însă magistrații au decis condamnarea lui Zsolt Nagy la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Alte trei persoane, respectiv fostul director general și alți doi directori, au fost condamnate la închisoare cu executare, sentințele fiind de până la șapte ani.

Sentința nu este una definitivă, iar procurorii au atacat-o deja cu recurs.

Un alt dosar în care a fost implicată fosta conducere a Poștei Române este cel privind asigurarile de viață încheiate pentru angajați. Procurorii DNA au descoperit că, în anul 2006, fosta conducere a Poștei a iniţiat şi aprobat încheierea a şase poliţe de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, pentru accidente, boli profesionale şi riscuri de sănătate.

Poliţele au fost încheiate între Compania Naţională Poşta Română şi trei societăţi de asigurări cu încălcarea regulamentelor Poştei şi a condiţiilor privind asigurările de viaţă. Prin incheierea acestor contracte, Poşta Română a fost păgubită cu peste 14 milioane de lei.

Cazul s-a tranșat, în primă instanță, în primăvara lui 2012.

Mihai Toader, fost director general al Poştei Române, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar a fost condamnat la trei ani de închisoare şi omul de afaceri Maricel Păcuraru. Alți doi directori din cadrul Poștei au primit ani grei de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri