Preotul Calistrat, filmat când lovește o femeie, își explică gestul: „Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru”

Data actualizării: Data publicării:
calistrat2
Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, județul Iași FOTO: Facebook/ Mănăstirea Vlădiceni

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, județul Iași, care a fost filmat miercuri seară în timp ce lovește o femeie în curtea bisericii, spune că, de fapt, doar a împins-o, dar după ce a fost provocat. 

El mai spune că femeia, care între timp a înaintat plângere la poliție împotriva lui, și sora ei au mai creat conflicte la biserică, catalogându-le drept „femei cu probleme de comportament”, care fac „chestii obraznice”. „Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni, a declarat părintele Calistrat pentru BZI.

Preotul a povestit pentru sursa citată versiunea lui despre incidentul de miercuri seară: „Aseară au scos o avocată din biserică de la Maslu, şi i-au spus ‘Cârpo, o să ştergem cu tine pe jos! Iar ai venit?’ Eu citeam moliftele sfântului Vasile şi erau clar că erau pregătite de isterie. Şi eu le-am explicat cele 4 puncte conform legiii pe care ele le încălcau. Că nu au voie să filmeze, să se ia de lume, să jignească persoane. Si mi-au zis ‘Ştii tu, gunoiule, legea!’ Și au început să mă filmeze...

Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân. Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea mi-a încălcat toate regulile. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii.

Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni. Ce să discut eu cu ea? Eu le-am zis doar să nu filmeze. Ce e prea mult strică. Mai mult a fost ficţiune”.

Potrivit unui comunicat al polițiștilor, la data de 09 noiembrie, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale, se precizează în comunicat. Vor fi audiați ca martori cei prezenți în curtea mănăstirii în momentul incidentului. De asemenea, și preotul va fi chemat să dea explicații.

Părintele Calistrat, care este urmărit pe Facebook de sute de mii de oameni și are și canal de YouTube, a devenit cunoscut în toată țara după ce, la începutul pandemiei, când bisericile au fost închise, i-a îndemnat pe enoriași să vină „măcar o oră” la slujba de Înviere.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri