Președintele Colegiului Medicilor îi avertizează pe doctorii care sunt parlamentari

Data publicării:
28032013 20medici-57501

Preşedintele Colegiului Medicilor este nemulţumit că, deşi parlamentarii au, în această perioadă, mai multe zile libere, cu ocazia Paştelui Catolic, cei care sunt şi medici nu au fost prezenţi la Adunarea Generală a organizaţiei profesionale. Vasile Astărăstoae spune că este dispus chiar să le retragă dispensa de a profesa.

„Ei au solicitat de la cameră dispensa care li s-a acordat cu avizul Colegiului, să lucreze și în sistemul de sănătate. Dacă au această dispensă, putem să le-o și ridicăm”, a declarat Vasile Astarastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Sunt 15 medici parlamentari cărora Colegiul le-a trimis invitaţii. Unii dintre ei susţin că ar fi putut fi anunţaţi mai devreme.

„Eu am depus două jurăminte. Cel al lui Hipocrat, când am luat diploma de medic și ați văzut că și de Paște și de Crăciun și Anul Nou am fost pe baricade. Al doilea a fost pe Constituția României și le-am promis pacienților că voi lupta pentru dreptul la sănătate, în Parlament”, a declarat Tudor Ciuhodaru, deputat.

Preşedintele Colegiului Medicilor a mai spus că, în cazul medicilor parlamentari care sunt și cadre didactice şi nu vor veni să-şi ţină cursurile, fără să aibă motive întemeiate, universităţile de medicină le-ar putea ridica acest drept.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri