Proiect. O copie în miniatură a grădinilor din Versailles, din centrul Capitalei, ar putea dispărea

Data publicării:
cladiri-4

Opozanții proiectului subliniază că ar urma să fie dărâmate două clădiri de patrimoniu ce aparțin proprietarului terenului. Proiectul a fost pus în dezbatere publică în 6 decembrie şi va fi supus votului în ședința Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Dacă va fi aprobat, cele trei blocuri cu trei etaje vor putea fi construite. 

Proprietarul a încercat și în trecut să facă acest lucru, dar autorizația de demolare a clădirilor de patrimoniu a fost anulată în instanță.  

Terenul se află în zona protejată Averescu și figurează parțial ca spațiu verde. Clădirile propuse au o înălțime de 16 metri, un procent de ocupare a terenului de 40% si coeficient de utilizare al terenului 1,4. Indicatorii urbanistici respectă valorile impuse de planul urbanistic care reglementează ce se poate construi în zona protejată Averescu. Terenul are o suprafață de circa 11.600 metri pătraţi.

Deși au existat numeroase controverse referitoare la acest proiect, cetățenii nu și-au exprimat punctul de vedere, după cum arată lipsa comentariilor de pe site-ul Primăriei Capitalei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri