Proprietarii de mopede sunt obligaţi să aibă permis, dar nu pot face şcoala de şoferi

Data publicării:
MOPEDE

Cine are moped este obligat să aibă permis de conducere, însă nu poate face şcoala de şoferi. Deşi au trecut trei luni de când legea care introduce această obligativitate a fost adoptată, normele de aplicare încă nu au fost stabilite. Instructorii auto se plâng că sunt nevoiţi să refuze zilnic zeci de cereri de înscriere la cursuri din această cauză.

Normele de aplicare încă nu au apărut, lumea întreabă este disperata, însă n-avem rezultat. Lumea pleaca mofturoasă, chiar înjură dar, asta este, nu avem ce să le facem. Noi avem activitatea blocată, suntem în pierdere”, spune Nicolae Dicu, repezentantul unei şcoli de şoferi.

Astfel, cine se aventurează in trafic o face pe propria răspundere. Numai la Constanţa în ultimele trei luni au fost întocmite 130 de dosare penale pentru conducere fără permis. Poliţiştii spun că există totuşi o alternativă pentru a putea conduce un moped: permisul de conducere categoria B.

Cine nu are însă permis categoria B nu poate conduce un moped.

Reprezentanţii Guvernului spun că normele pentru obţinerea permisului de conducere în cazul mopedelor mai au nevoie de două reglementări. Una trebuie să vină de la Ministerul Transporturilor si se referă la modul în care trebuie făcută şcolarizarea, şi cealaltă de la Ministerul de Interne. Numai că cele două institutii nu au un termen limită de depunere a acestor completări. Normele de aplicare trebuie aprobate apoi în şedinţă de guvern şi abia după aceea publicate în Monitorul Oficial. La finalul acestui traseu, proprietarii de mopede se pot înscrie pentru obţinerea permisului de conducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri