PSD acuză: Unele semnături de pe contestaţia pe buget depusă de PDL la CCR sunt false

Data publicării:
9 2002psdpdl-48575

Social-democraţii vor decide luni, în şedinţa conducerii partidului, dacă vor depune plângere la Parchetul General.

„Avem suspiciuni foarte serioase că semnăturile strânse de PDL pentru contestarea bugetului la CC sunt, de fapt, semnături mai vechi strânse pentru alte contestaţii, multe dintre semnături sunt false şI că, de fapt, foarte puţine semnături sunt reale pentru această contestaţie”, a declarat Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD.

Citiţi şi

SE VA JUDECA ÎN 20 FEBRUARIE. PDL a contestat azi bugetul la Curtea Constituţională

Unul dintre motivele pentru care democrat-liberalii contestă bugetul la Curtea Constituţională este lipsa de cvorum de la votul pe articole.

„Am mai avut astfel de cereri că nu s-a numărat corect în şedinţă, am respins atunci pentru că nu este problema noastră, nici nu putem număra, dacă vine cineva şi spune că nu este cvorum eu cum pot să aflu dacă a fost sau nu cvorum, este de discutat”, a spus Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale.

Democrat-liberali mai reclamă şi faptul că amendamentele opoziţiei au fost eliminate abuziv.

Un alt argument este acela că bugetul s-a construit pe baza unei legi care nu există - noul Statut al parlamentarilor.

Curţii Constituţionale i s-a mai cerut să se pronunţe asupra respectării cvorumului unei şedinţe a Parlamentului, în 2010, când PSD şi PNL au reclamat că Roberta Anastase, cea care conducerea Camera Deputaţilor, a fraudat votul. Atunci judecătorii au respins cererea.

Cât priveşte contestarea bugetului la CCR, mai există un precedent. În decembrie 2010, PNL a contestat bugetul Guvernului Boc pe 2011, iar Curtea a respins sesizarea după numai cinci zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri