Psihiatru: Criminalii în serie își încep „cariera” devreme. Te poți trezi în fața unei povești care merge mulți ani în urmă

Data actualizării: Data publicării:
gabriel diaconu, in studioul digi24
Psihiatrul Gabriel Diaconu

Ancheta în cazul presupuselor crime în serie de la Caracal ar putea scoate la iveală și mai multe orori. Cei mai mulți criminali în serie încep să ucidă devreme, spune psihiatrul Gabriel Diaconu.

Te poți trezi în fața unei povești mult mai întortocheate care merge mulți ani în urmă, dacă se dovedește că persoana luată în custodie este într-adevăr făptașul. În universul acesta destul de bizar și excentric al criminalității în serie, profilul făptașului este bărbatul adult tânăr, nu neapărat bărbatul trecut de 60 de ani. Majoritatea criminalilor în serie își încep cariera devreme, nu târziu”, a spus psihiatrul la Digi24.

De vreme ce ne uităm la o persoană trecută de 55-60 de ani, sunt câteva întrebări fundamentale despre istoricul lui. Cât de mult în urmă merge activitatea lui violentă, criminală, cât de nuanțată este ea și în ce măsură piesele pe care le vor descoperi anchetatorii se potrivesc și în rezolvarea mai multor cazuri”, a adăugat Gabriel Diaconu.

El spune că autoritățile ar trebui să fie atente ca suspectul să nu încerce se sinucidă în detenție. Urmăriți-i intervenția la Digi24 în materialul video de mai sus.

Declarațiile psihiatrului Gabriel Diaconu vin după ce o posibilă crimă ă a înspăimântat azi o țară întreagă. Alexandra, o fată de 15 ani a dispărut de acasă în timp ce se întorcea de la meditații. Se presupune că a fost răpită, chinuită și apoi ucisă.

Citiți și:  Posibil criminal în serie la Caracal. Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Astfel de indivizi transpiră şi put la interogatorii

Fata a reușit să ceară ajutor. A sunat la 112, nu o dată, ci de trei ori. Salvatorii au scotocit prin locuri greștite ore întregi și au ajuns prea târziu.

Poliția și STS aruncă vina una pe alta. Președintele și premierul cer capete. Ministrul de Interne și șeful Poliției se duc la Caracal să afle de ce au trecut 18 ore până când polițiștii au făcut perchezițiile.

Citiți și:  STS face noi precizări și prezintă harta localizării apelurilor fetei

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri