„E monstruos ce am făcut”. Mărturia fostei soții a unui criminal în serie, care l-a ajutat să-și ademenească victimele

Data publicării:
Monique Olivier la proces
Monique Oliviera fost condamnată la închisoare pe viață pentru rolul ei în uciderea a 5 femei. Foto: Profimedia

Fosta soție a criminalului în serie francez Michel Fourniret a descris cum acesta a făcut o criză de nervi și a bătut-o pe o studentă britanică, Joanna Parrish, după ce a descoperit că are un iubit, relatează The Guardian.

Monique Olivier, în vârstă de 75 de ani, a spus că Fourniret a violat-o și sugrumat-o pe tânăra de 20 de ani și i-a aruncat trupul într-un râu. Ea a recunoscut faptul că l-a ajutat să o ademenească și că acest lucru este „monstruos și de neiertat”.

„Îmi pare rău. Este monstruos ce am făcut noi, eu și el, este de neiertat și dacă era fiica mea... era frumoasă, nu merita asta și îmi pare rău”, a spus ea în fața unui tribunal.

Olivier este judecată pentru complicitate la asasinarea lui Parrish, din Marea Britanie, și a două victime franceze ale lui Fourniret, Marie-Angèle Domèce, de 18 ani, și Estelle Mouzin, care avea doar 9 ani.

Olivier a povestit instanței cum ea și Fourniret au convins-o pe Parrish, studentă la Universitatea din Leeds, care lucra ca asistent didactic în orașul Auxerre din Franța, să urce în duba lor, pe la 16 mai 1990, sub pretextul că vrea lecții de engleză pentru fiul ei.

Parrish plasase un anunț la mica publicitate în ziarul local, oferind servicii de predare și babysitting. Voia să strângă bani ca să meargă la iubitul ei, Patrick Proctor, care studia limba rusă în fosta Cehoslovacie.

Olivier a spus că Fourniret a venit cu ideea de a folosi lecțiile de engleză ca pretext pentru a o răpi pe Parrish, iar ea a servit drept „momeală” pentru a o convinge pe tânără să urce în duba lor.

„Fourniret a întrebat-o dacă e virgină și dacă are un iubit. Probabil că l-a supărat și enervat faptul că avea un iubit... și asta l-a făcut să fie violent și să facă ceea ce a făcut”, a spus Olivier în instanță.

Olivier a spus că Fourniret i-a spus să rămână în față în dubă, în timp ce el o bătea, viola și sugruma pe Parrish. Femeia a spus că a auzit țipete și zgomot de lovituri, dar nu s-a uitat în spate.

Ea a spus că au așteptat seara pentru a merge într-un loc izolat, unde au aruncat trupul fetei.

Corpul lui Parrish a fost găsit în râul Yonne, la câțiva kilometri de Auxerre, în dimineața următoare. Autopsia a arătat însăfata a fost ucisă între ora 22:00 și 2 dimineața și a stat în apă timp de aproximativ trei ore.

Olivier a povestit că Fourniret mergea cu mașina căutând pe stradă potențiale victime. Odată ce găsea o țintă și făcea un plan, el o folosea pe Olivier ca „momeală” pentru a le convinge pe tinere să urce în vehiculul lor.

Era „un fel de joc pentru el... ca un joc de șah. Dacă îmi cerea să fac ceva, făceam. Nu a fost alegerea mea, dar îl ascultam. Dacă voia ceva, făcea acel lucru”, spune Olivier.

Femeia a fost deja condamnată la închisoare pe viață pentru rolul ei în uciderea a 5 femei.

Fourniret a fost condamnat la închisoare pe viață în 2008, pentru uciderea a 7 persoane, însă anchetatorii au continuat să descopere implicarea sa în alte crime. El a murit în 2021.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri