Raport INML neconcludent. Expert: Gheorghe Dincă a avut timp la dispoziție pentru combustie

Data actualizării: Data publicării:
liviu-chesnoiu

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a comentat la Digi24 rezultatul raportului INML anunțat sâmbătă de DIICOT, care arată că nu s-a putut identifica profil ADN pe oasele găsite în pădurea din apropierea locuinței lui Gheorghe Dincă, întrucât probele erau mult prea calcinate. „Asta înseamnă că Gheorghe Dincă a avut mult timp la îndemână pentru combustie”, a spus Liviu Chesnoiu.

„E un rezultat provizoriu. Să avem răbdare să vedem ce ne spune analiza ADN vizavi de acei dinți. Comentând acest rezultat preliminar, ne putem imagina că acel personaj negativ a avut mai mult timp la îndemână ca să facă pe fochistul în acel cazan al iadului, unde folosea combustie suplimentară: punea ulei, avea bucăți de bitum. Pentru că a avut mai mult timp, poate din cauza asta acel femur nu mai poate să ne dezvăluie nimic. În cazul ultimei victime, acolo timpul a fost în devafoarea lui. Dacă nu vom găși nici în dinți ADN-ul penultimei victime (Luiza Melencu - n.r.), să dea Dumnezeu să fie în viață!”, a spus Liviu Chesnoiu.

Expertul este de părere că nu trebuie dezvăluite prea multe informații din anchetă. „Nu trebuie să știe nici personajul negativ ce se întâmplă în anchetă. Să avem răbdare. Țara a fost împărțită. Oameni buni, prin empatie, au devenit detectivi particulari, oameni răi au început să-l imite, iar la mijloc sunt tot felul de ciudați, martori care nu știu ce bazaconii au văzut sau acela cu telefonul.  Asta ne impiedică să avem un curs mai accelerat al anchetei”, a arătat Liviu Chesnoiu. 

În opinia sa, Gheorghe Dincă este „un animal încolțit. Intervine și instinctul de conservare, încearcă să se apere, mai spune câte ceva. Trebuie să-i punem în față probe, ca să se destăinuie. Faptul că ne-a plimbat pe la Dunăre, Olt, prin lanul de floarea-soarelui sunt tertipuri ca să câștige timp”, a punctat psihologul criminalist. 

Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel ca în cazul Alexandrei Măceșanu și în cazul Luizei Melencu, tânăra dispărută la Caracal în aprilie. El ar fi ucis-o, apoi ar fi ars-o și ar fi aruncat cenușa și alte rămășițe într-o pădure din apropierea casei. Anchetatorii au găsit, într-adevăr, diverse probe în respectiva pădure, dar raportul preliminar efectuat de Institutul de Medicină Legală nu a ajuns la o concluzie. Specialiștii spun că nu mai sunt urme de ADN pe un fragment de femur prelevat de acolo, pentru că ar fi prea calcinat, și, prin urmare, nu se pot pronunța dacă este vorba sau nu de Luiza Melencu. DIICOT a cerut INML să continue testele în cazul tuturor probelor prelevate, inclusiv asupra unor dinți.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri