Răsturnare de situație în cazul Caracal. DIICOT a anunțat rezultatul analizelor asupra rămășițelor găsite în pădure

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe dinca inquam bogdan danescu ED_img_2358_1
FOTO: INQUAM PHOTOS - Bogdan Dănescu

DIICOT a anunțat sâmbătă că nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în probele ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă, rămășițe despre care suspectul declarase că ar fi ale Luizei Melencu. Rămășițele sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă. Astfel, testele ADN nu s-au soldat cu niciun rezultat concret. Vestea îi încurcă destul de mult pe anchetatori, însă trebuie spus că este vorba de niște rezultate preliminare.

Probele asupra cărora s-au făcut testele ADN sunt fragmente osoase de natură umană (un femur), care au fost arse. INML, precizează DIICOT, a efectuat însă testele doar asupra unei părți dintre probele ridicate din pădurea aflată la circa un kilometru de locuința lui Gheorghe Dincă.

Din comunicatul DIICOT mai aflăm că INML a transmis raportul către DIICOT abia sâmbătă dimineață, deși încă de vineri seara se anunțase că sunt gata rezultatele.

DIICOT cere INML să efectueze în continuare, în regim de urgență, expertiza genetică judiciară asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului. 

Citiți și:  Mama Luizei spune că va cere expertiză internațională asupra oaselor din pădure: „Nu mă las, nu am încredere”

Raport INML neconcludent. Expert: Gheorghe Dincă a avut timp la dispoziție pentru combustie

COMUNICATUL DIICOT:

„Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

-  au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

-  având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN

Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va continua să informeze opinia publică, cu celeritate, de îndată ce vom primi noi informaţii de la  Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri