Relu Fenechiu vrea să îl lase pe Traian Băsescu fără avion prezidențial

Data publicării:
28022013 20avion-52146

Ministrul Transporturilor spune că aeronava prezidenţială costă prea mult bugetul de stat.

Declaraţia lui Relu Fenechiu vine la câteva zile după ce şeful statului solicita îndepărtarea ministrului liberal din Executiv.

Din 2011, preşedintele Traian Băsescu foloseşte pentru deplasările externe o aeronavă Airbus A 310 a companiei TAROM, după ce Romavia a anunţat că nu mai poate asigura deplasările şefului statului, din cauza situaţiei financiare dificile.

TAROM deţine două astfel de aeronave Airbus A 310, achiziţionate la începutul anilor '90. Au o capacitate de 209 pasageri şi ating o viteză de croazieră de 864 km pe oră. Cele două avioane Airbus de tipul A 310 din flota TAROM s-au aflat în conservare între 2003 şi 2007 şi, după ce au fost recondiţionate, au fost utilizate pe curse spre alte ţări europene, ceea ce a provocat pierderi TAROM.

Avionul folosit de preşedinte a suferit mai multe modificări. De pildă, rezervoarele pentru combustibil au fost mărite, operaţiunea care s-a efectuat înainte de vizita şefului statului în Statele Unite, în 2011. Preşedintele are la dispoziţie, în aeronavă, un dormitor, un duş şi un birou de lucru. Mobilierul din avion este construit pe structură din aluminiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri