Video Șase bătrâni din București căsătoriți cu forța și sechestrați pentru bani și case. 10 persoane au fost reținute

Data publicării:
batrana blurata

Zece oameni au fost reținuți și vor ajunge joi în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă, după ce au agresat și jefuit mai mulți bătrâni din București. La perchezițiile făcute în acest caz, polițiștii au găsit peste 182.000 de euro și aproape două kilograme de bijuterii din aur. Membrii rețelei îi forțau pe vârstnici să accepte o căsătorie pentru a le lua banii și casele.

Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Reporter: Deci să înțeleg că sunteți căsătorită în momentul de față?
Bătrână: Căsătorită, așa, forțat...

Femeia de 72 ani s-a căsătorit cu forța în urmă cu câteva luni cu un bărbat cu 27 de ani mai tânăr ca ea. A fost o victimă sigură: singură, fără moștenitori care să o întrebe din când în când de sănătate. Alți cinci bărbați, toți vârstici și singuri, au semnat și ei cu forța acte de căsătorie. Iubita liderului rețelei a fost căsătorită de două ori cu bărbați care între timp au murit.

Cele șase persoane cu dizabilități erau sechestrate într-o casă din centrul Capitalei. Membrii grupării, spun anchetatorii, după ce obțineau toate actele necesare, îi băteau, jigneau și amenințau pe vârstnici.

Vecinii spun că nu și-au dat seama nicio clipă de coșmarul prin care treceau vârstnicii.

Anchetatorii au descoperit că suspecții vânau averile victimelor. De altfel, în urma perchezițiilor la suspecți, polițiștii au găsit 182.200 de euro, 1,8 kg bijuterii din aur si 800 de grame de bijuterii din argint. Anchetatorii au aflat că, după ce au devenit parteneri legali cu vârstnicii, indivizii din rețea au vândut două dintre case. Alte patru urmau să fie puse în vânzare. Unii membri ai grupării se ocupau de documente.

Crina Eșanu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: „Două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă.”

Anchetatorii au descins în 4 locații din Capitală. 11 persoane au ajuns la audieri, în fața anchetatorilor. Zece persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor, 3 bărbați și 7 femei, au fost reținute pentru 24 de ore.

Două dintre victime au ajuns la spitalul Obregia. Celelalte vor fi duse într-un centru al Direcției de Asistență Socială.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri