Șeful ANPC e prieten cu proprietarul „Fermei Dacilor” și i-a făcut reclamă, chiar dacă pensiunea nu avea autorizație ISU

Data publicării:
Incendiu la pensiunea „Ferma Dacilor”
Incendiu la pensiunea „Ferma Dacilor”. Foto: ISU Prahova

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a promovat pe Facebook pensiunea „Ferma Dacilor”, deși aceasta nu avea autorizație de securitate la incendiu, și spune că e prieten cu proprietarul, Cornel Dinicu. Clădirea a luat foc în această dimineață, iar cel puțin 5 persoane au murit în incendiu.

Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați. Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public”, a scris Constantinescu pe Facebook în 21 octombrie.

Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani. Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee. Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine”, a continuat el.

Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume. Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse. Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie”, a mai scris șeful ANPC.

Ferma Dacilor”, o pensiune din Gura Vadului, a ars din temelii marți dimineața. Un copil și patru adulți au murit, iar alte 3 persoane sunt date dispărute. În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane care, din informațiile disponibile până acum, au participat la o petrecere organizată de proprietar.

Clădirea nu avea autorizație de incendiu, iar în anul 2019 au fost făcute verificări, moment în care s-au gasit mai multe nereguli și s-au dat 6 avertismente.

De altfel, Direcția Națională Anticorupție urmează să redeschidă, mâine, dosarul de la ISUJ Prahova care vizează problemele cu autorizația de incendiu de la pensiunea „Ferma Dacilor”.

Informațiile din dosar ar fi că ISUJ Prahova ar fi dat, în 2019, doar avertismente la pensiunea „Ferma Dacilor”, în ciuda faptului că au fost constatate nereguli grave. În 2019, la pensiune, ar fi fost organizată o masă de protocol oferită chiar de conducerea ISUJ Prahova. Dosarul de corupție a fost, anterior, clasat, pe 21 martie 2023, de Secția Militară a DNA.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri