Surse Digi24: DNA va redeschide dosarul de la „Ferma Dacilor”. Autoritățile au dat doar avertismente, deși neregulile erau grave

Data actualizării: Data publicării:
incendiu mare stins de pompieri
Pensiunea din Prahova care a luat foc marți dimineață. FOTO: ISU

Direcția Națională Anticorupție urmează să redeschidă, mâine, dosarul de la ISUJ Prahova care vizează problemele cu autorizația de incendiu de la pensiunea „Ferma Dacilor”, acolo unde a avut loc incendiul devastator în noaptea de Crăciun, conform surselor Digi24. Pensiunea nu are nici în prezent autorizație ISU.

Informațiile din dosar ar fi că ISUJ Prahova ar fi făcut, în 2019, doar avertismente la pensiunea Ferma Dacilor, în ciuda faptului că au fost constatate nereguli grave. În 2019, la pensiune, ar fi fost organizată o masă de protocol oferită chiar de conducerea ISUJ Prahova.

Dosarul de corupție a fost, anterior, clasat, pe 21 martie 2023, de Secția Militară a DNA, condusă pe atunci de Liviu Lascu, adus în funcție de Crin Bologa.

Dosarul DNA ar arăta că au existat numeroase nereguli în acordarea autorizațiilor de incendiu, iar ISUJ Prahova a ales să dea doar avertismente în loc să amendeze pensiunea, așa cum ar fi trebuit, cu 5.000-10.000 de lei.

Complexul turistic „Ferma Dacilor”, construit în zona Tohani în 2013, unde a avut loc, marți, un incendiu de proporții, îi aparține lui Cornel Dinicu, care spune că a vrut să facă o fermă pentru produse bio destinate familiei, ajungând ca într-un deceniu să facă zeci de spații de cazare pe terenul de 40 de hectare pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului.

„În data de 10.07.2019, cpt. Cristina CHELBA, împreună cu colonelul (r) Elisei-Tiberiu DUMITRU au desfăşurat controlul, fiind identificate 6 nereguli, consemnate în nota de control nr. 4468421/12.07.2019, toate sancţionate cu avertismente.

Obiectivul nu a putut face dovada deţinerii unei autorizaţii de securitate la incendiu - 1200 mp, în condiţiile în care amendă prevăzută era de 5001-10000 lei, conform art.45, pct IV, lit.d, Legea 307/2006.

Ulterior la data de 07.08.2019 la FERMA DACILOR a fost organizată o masă de protocol oferita de conducerea ISUJ Prahova membrilor comisiilor de evaluare şi însoţitorilor de loturi la etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntar şi private pentru situaţii de urgenţă”, se arată în dosarul DNA.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri