Șeful CJ Argeș, transportat la spital. Constantin Nicolescu ar fi făcut un nou infarct

Data publicării:
constantin 20nicolescu 205418710 20mediafax 20foto 20tudor 20costi-43866

Nicolescu, intrat în vizorul DNA pentru presupuse fraude cu bani europeni, suferă de boli cardiace și a mai avut probleme de sănătate și în trecut. În septembrie, el s-a prezentat la DNA însoțit de avocat, dar și de medicul său.

În luna septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Arges, Constantin Nicolescu, a trecut pe la audieri la DNA, însoţit de avocatul, dar si de medicul său. Procurorii i-au prezentat acuzaţiile care i se aduc într-un dosar cu fraude cu fonduri europene.

Constantin Nicolescu, președintele CJ Argeș, acuzat de fraude cu bani europeni, a ajuns la DNA Piteşti, marți, în jurul orei 9.15, alături de avocat şi de medicul Cristiana Stocheci de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti și le-a spus jurnaliştilor la intrarea în sediul instituției că este „puţin în convalescenţă”.

„Nu mă retrag de la Consiliul Judeţean. Sper ca după tratament să fie mai bine, acum sunt puţin în convalescenţă”, spuena la acea dată preşedintele CJ Argeş, citat de Mediafax.

Teoretic, spuneau atunci medicii de la spitalul Floreasca, starea de sănătate a preşedintelui CJ Arges era stabilă, deci putea da o declaraţie în faţa procurorilor anticorupţie. Acesta fusese externat cu o săptămână înainte de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitală.

Constantin Nicolescu a fost diagnosticat cu sindrom coronarian acut, după ce i s-a făcut rău la DNA pe 11 septembrie, adică exact în ziua în care a fost citat de procurori pentru a-i fi prezentate învinuirile într-un nou dosar privind fraude cu fonduri europene. După aproximativ 30 de minute, la DNA Pitești a fost solicitată o ambulanță, iar la scurt timp echipajul medical l-a scos pe Nicolescu din sediu pe o targă. Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Constantin Nicolescu și a altor 11 persoane, pentru fraude cu fonduri Phare de peste 1,2 milioane de euroîn cazul construcţiei podului de la Căteasca.

Antecendente la DNA

În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată într-un alt dosar, de către procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

În acest caz, în 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău la Tribunalul Argeş.

Nicolescu a fost transportat atunci cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis.

Echipa medicală multidisciplinară care l-a tratat pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit, în 27 ianuarie, un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând şi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii şi dislipidemiei.

Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis în 30 ianuarie. Medicul Şerban Brădişteanu, cel care l-a operat pe Nicolescu, a spus că intervenţia a fost una de revascularizare miocardică completă pe cord deschis, în care s-au făcut grefe de artere şi de vene din spatele sternului şi de la picioare.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeş, iar la alegerile din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri