Simulări cu antiderapant la Ploieşti. Iarna nu ia pe nepregătite autorităţile

Data publicării:
20121205 20simulare-36932

La Arad a început să ningă în jurul orei 4:30 dimineaţa. Imediat, utilajele de deszăpezire şi muncitorii şi-au făcut apariţia pe străzile oraşului. Peste 2000 de tone de material antiderapant şi 100 de metri cubi de clorură au fost împrăştiate în câteva ore. Dacă vremea se va înrăutăţi, primăria a dat asigurări că va trimite la lucru alte 50 de utilaje.

De teamă să nu fie prinse din nou pe picior greşit, autorităţile din Ploieşti au început simulările de deszăpezire, mai ales că serviciul de salubrizare nu îşi va mai trimite oamenii pe străzi cu lopata.

Plugurile, sărăriţele şi echipamentele de spart şi îndepărtat gheaţa şi zăpada au fost pregătite încă de la 4 dimineaţa. Prioritate la deszăpezire au intrările în oraş, arterele, străzile cu spitale şi unităţi de învăţământ, intersecţiile importante şi sensurile giratorii. De asemenea, timpul de reacţie al celor care se ocupă de deszăpezire trebuie să fie cât mai scurt.

Cinci sărăriţe vor sta în permanenţă la baza podurilor de la intrarea în Ploieşti pentru a acţiona imediat în cazul în care se va aşterne zăpada.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri