Şofer beat, încătuşat după ce nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi a provocat o tamponare

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Şofer beat, încătuşat după ce nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi a provocat o tamponare.

Un şofer care a acroşat un autoturism parcat pe o stradă din Piteşti şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, lovind ulterior o maşină aflată în mers, a fost încătuşat şi condus la audieri.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, aflat în patrulare pe strada Plopilor, a observat un autoturism care se deplasa haotic şi a lovit o maşină parcată. În urma incidentului, agenţii au efectuat semnal regulamentar de oprire şoferului.

„Acesta nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea către bulevardul Nicolae Bălcescu, ulterior pe strada Gârlei, unde a lovit un alt autoturism ce se afla în mers, fără a provoca victime. Cu toate acestea, bărbatul nu a oprit, fiind blocat de poliţişti, după câteva sute de metri. Întrucât bărbatul era agitat, a fost încătuşat şi condus la sediul poliţiei, pentru audieri”, precizează IPJ Argeş, potrivit Agerpres.

Şoferul de 40 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză va fi întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, urmând ca, în funcţie de probatoriul administrat, să se ia măsurile legale în consecinţă”, se mai menţionează în comunicat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri