Sora alpinistei decedate în Retezat a scăpat dintr-o avalanșă în 2010

Data actualizării: Data publicării:
avalansa

Sora alpinistei Dor Geta Popescu, care și-a pierdut viața în avalanșa produsă sâmbătă în Masivul Retezat, era să moară în 2010, când a reușit să supraviețuiască în urma unei avalanșe care a ucis însă un salvamontist la Bâlea, în Munții Făgăraș, a declarat luni, pentru Agerpres, șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

avalansa

Sora fetei care a murit a fost surprinsă de avalanșă în Munții Făgăraș, în 2010. Atunci a ieșit singură din zăpadă, a fost îngropată parțial, până la genunchi, dar atunci a murit un salvamontist în avalanșa în care erau și ei. A fost la Bâlea Cascadă. Au fost trei persoane surprinse, din care un salvamontist a decedat”, a explicat Adrian David.

Dor Geta Popescu (14 ani) și Erik Gulacsi (13 ani) au decedat sâmbătă, în avalanșa produsă în Masivul Retezat.

Șeful salvamontiștilor sibieni îi sfătuiește pe turiști să nu se aventureze pe munte, până nu cer informații de la Salvamont. Dacă zona e periculoasă sau cu risc de avalanșe, turiștilor li se recomandă să nu urce pe traseele montane.

Cea mai mare avalanșă din România, în care au murit 23 de persoane, majoritatea copii, a avut loc în urmă cu 40 de ani, în județul Sibiu. În 17 aprilie 1977, la Bâlea Lac, 23 de elevi și profesori de la un liceu din municipiul Sibiu au murit în câteva secunde, fiind surprinși de avalanșă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri