Video „Stai după copac! Ferește-te!”. Noi imagini ale bombardamentului rusesc cu dronă asupra portului ucrainean Reni

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-video-to-gif (9)

Noi imagini ale atacului cu drone la numai 200 de metri de frontiera României au fost surprinse de doi tulceni, care erau, întâmplător, în portul ucrainean Reni. Drona a explodat în apropierea lor azi dimineață, fără să îi afecteze, relatează ZiaruldeTulcea.ro.

Dana Costache, jurnalist Digi24: Atacul de noaptea trecută de la Reni a fost surprins de doi bărbați din Tulcea, care se aflau în apropierea portului. Tulcenii au filmat cu telefonul mobil momentul atacului și s-au adăpostit după un copac. Niciunul dintre ei nu a fost rănit. 

Portul Reni se află la aproximativ 20 de km distanță de orașul Galați. Sunt multe silozuri încărcate cu cereale acolo. De pe malul românesc, din apele noastre se pot observa că 3 depozite au fost bombardate. Se mai vede doar scheletul acestor construcții. 

Și punctul de control al portului a fost bombardat, personalul a fost evacuat și echipamentele au fost oprite și se lucrează la scoaterea molozului din clădirea punctului de control. 

De asemenea, 6 nave românești care se aflau în portul Reni la încărcare cereale au fost scoase din port și acum se află la mila marină 74, în zona de ancoraj. Cel mai probabil, spun autoritățile navale române, se vor întoarce la Reni pentru a continua încărcarea, în condiții de siguranță. Una dintre cele 6 nave a fost bombardată noaptea trecută. Are toate geamurile de la puntea de comandă sparte, dar este funcțională. 

Navigația pe Dunărea maritimă, pe sectorul românesc, nu este afectată.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri