Sumele câștigate de nouă proxeneți care vindeau fete pe site-uri de anunțuri. Erau obligate să „munceasă” și 20 de ore/zi

Data publicării:
tanara suparata
Românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și au un sentiment sporit de singurătate. FOTO: Getty Images

Procurorii de la DIICOT Suceava desfășoară o anchetă amplă legată de activitatea unei rețele de proxeneți din Mangalia acuzați că au exploatat în folosul lor mai multe fete.

Cei nouă indivizi din Mangalia sunt acuzați că plasau fete în apartamente din diferite județe din țară, dar și-au concentrat cea mai mare parte a activității în Suceava, unde se obțineau cele mai mari tarife, relatează Monitorul de Suceava.

Potrivit anchetatorilor, fetele practicau „turism sexual”, fiind mutate periodic dintr-un județ în altul, pentru ca afacerea să fie cât mai greu de ”dibuit” de structurile de combatere a crimei organizate.

Cel puțin două din fetele exploatate erau minore. Una dintre ele, din Mangalia, a ajuns la Suceava în martie 2017, fiind transportată, rezultă din ancheta DIICOT, de doi dintre proxeneți - Ramazan Cabirbedi-Aihan (zis Nebunu sau Aihan) și Cadîr Geilan (zis Guvide sau Cap mare). Cei doi s-ar fi ocupat de închirierea apartamentului și de postarea pe un site a anunțului cu numărul ei de telefon al fetei.

Din cercetări rezultă că cei doi o instruiau cum să dialogheze cu clienții, îi procurau lenjerie intimă, articole de igienă, o supravegheau, stabileau tarifele, și orarul. În final, susțin procurorii DIICOT, cei doi percepeau banii încasați.

Programul fetei era cuprins între orele 7.00 dimineață și 2.00 noaptea, în funcție de cererea clienților, tarifele fiind între 200 și 400 de lei. În acest fel, rezultă din monitorizarea făcută de polițiștii BCCO care s-au ocupat de caz, fata obținea zilnic din prostituție 2.000-3.000 de lei.

În perioada în care fata s-a prostituat la Suceava, unul din proxeneți supraveghea ”afacerea” chiar din apartament

Din probele strânse, anchetatorii au putut stabili că o altă minoră exploatată a obținut în circa 3 luni de zile aproximativ 90.000 de lei.

O parte din inculpați sunt sub control judiciar, alții nu au fost de găsit.

Conform anchetei DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, membrii grupului racolau persoane tinere de sex feminin din zona rurală a județului Constanța, care, în principal, proveneau din familii dezorganizate cu o situație materială precară și care erau transportate pe raza altor localități din țară (Suceava, Botoșani, Brăila, Buzău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu-Jiu, etc.) unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unități hoteliere, unde întrețineau raporturi și acte sexuale contra cost cu diverși „clienți”, banii astfel obținuți revenind membrilor grupului.

Pe raza municipiului Suceava, membrii grupului impuneau practicarea unor tarife mai mari.

Judecătorii au respins până acum toate propunerile de arestare făcute de procurorii DIICOT în acest dosar. Instanța a admis doar controlul judiciar față de cinci dintre ei.

Alți patru, care par să fi avut rolurile cele mai importante în grupare, nu au fost de găsit la percheziții, fiind se pare fugiți din țară. Tribunalul Suceava a respins vineri, 19 iunie, propunerea de arestare în lipsă a celor patru, decizia nefiind însă definitivă și urmând a fi atacată cu apel de procurorii DIICOT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri