T. Băsescu. Atacurile lui Sorin Roşca Stănescu fac parte dintr-un scenariu în care apar Dan Voiculescu şi Crin Antonescu

Data publicării:
sorin rosca stanescu-1

Şeful statului susţine că documentele false prezentate de Sorin Roşca Stănescu provin de la firma cipriotă prin care Sorin Ovidiu Vîntu a spălat bani, faptă pentru care este urmărit penal. Mai mult, Traian Băsescu a afirmat că firma respectivă a virat sume de sute de mii de euro în contul lui Sorin Roşca Stănescu.

Ele vin de la o anumită firmă din Cipru. Nefericită idee să folosești această firmă, pentru că este firma prin care Sorin Ovidiu Vântu a spălat bani, iar acest lucru se află acum în investigarea procurorilor. I-am cerut în mod repetat președintelui Ciprului deschiderea comisiei rogatorii între România și Cipru, pentru ca procurorii români să aiba acces la informaţii cu privire la mișcări de bani făcute de societăţi înregistrate în Cipru de cetăţeni români. Ghinionul lui Sorin Ovidiu Vântu și al lui Roșca Stănescu este subliniat și de faptul că prin această firmă s-au virat bani domnului Popa de la FNI, care se afla în Indonezia”, a declarat Traian Băsescu.

Dacă tot se întrunesc la grupul parlamentar, public îl rog pe Antonescu să îl întrebe pe Roșca Stănescu dacă pe 03.02.2004 i s-au virat în cont exact de la firma cipriotă din documente suma de 299.672 de dolari și să îl mai întrebe despre o altă dată, 30.12.2004, dacă i s-a virat de la aceeași firmă suma de 486.000 de euro și contra căror servicii. Cam asta despre Sorin Roșca Stănescu, senator foarte susținut de Crin Antonescu să facă o comisie. Să se grăbească și să-l cheme și pe Vîntu. Ce ghinion, să cazi exact pe o firmă de care președintele știa. Nefericiții!”, a mai spus șeful statului.

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului General că, după efectuările pe care le-a făcut, operațiunile menționate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate. Verificarea a avut loc ca urmare a acuzațiilor aduse de senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu președintelui Traian Băsescu.

Sorin Roşca Stănescu l-a acuzat pe Traian Băsescu că, împreună cu Theodor Stolojan, ar fi spălat șapte milioane de dolari în 2004, înaintea alegerilor prezidenţiale. Potrivit senatorului liberal, contul ar fi fost deschis la Bancpost Bucureşti de către Alianţa DA, iar în zilele de 4, 12 si 19 noiembrie s-au făcut cinci viramente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri