Tanczos Barna: USL vrea să termine repede cu regionalizarea

Data publicării:
25022013 20regionalizare-51568

Ca o regiune să reprezinte un potențial de dezvoltare, din punct de vedere economic, trebuie să existe ceva în comun în toate zonele acelei regiuni”, a declarat Tanczos Barna, senator UDMR.

Acesta a mai afirmat că nu au fost evidențiate dezavantajele pe care le-ar aduce regionalizarea, din punct de vedere administrativ și social.

Au fost lansate torpile, inclusiv din interiorul USL. Principiul pe care vrea să meargă USL, din câte vedem noi, cei de la UDMR, este să minimizeze deranjul. Să terminăm repede cu regionalizarea, să îi numim pe cei care trebuie să fie baroni locali, dar nu am auzit vreo teză despre ce ar putea reprezenta această regionalizare din punct de vedere administrativ, social, al prefecturilor, al deconcentratelor”, a mai spus Tanczos Barna.

Din punctul de vedere al senatorului UDMR, regionalizarea ar încălca normele recomandate de Uniunea Europeană.

Nu cred că varianta cu opt regiuni este fezabilă. În momentul de față este un amalgam de județe mari, mici, dezvoltate economic, rămase în urmă economic, cu un alt tip de potențial, cu distanțe foarte mari între capătul din stânga și cel din dreapta regiunii. Faptul este menționat și de cei de la Bruxelles, numai că de acolo nu se implică nimeni în problemele unui stat membru”, a mai afirmat acesta.

Petru Filip, senator PSD: Din punctul de vedere al dezvoltării teritoriale, România este total debalansată

Senatorul PSD Petru Filip a afirmat că România, din punctul de vedere al dezvoltării teritoriale, este total debalansată.

România are o mare problemă din punctul de vedere a dezvoltării în plan teritorial. În jur de 60 – 65% din tot ce înseamnă investiții românești și străine în România de după '90 se focalizează în jurul Bucureștiului și a zonei de influență a Bucureștiului. Din punctul de vedere al dezvoltării teritoriale, România este total debalansată”, a afirmat acesta.

Digi24 va organiza o dezbatere pe subiectul regionalizării, care va dura șase luni, timp în care Cosmin Prelipceanu și Sanda Nicola vor străbate toată țara pentru a lua pulsul în toate județele patriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri