Test de sinceritate. T. Stolojan: Nu doresc să îi cunosc pe cei care mă turnau la Securitate

Data publicării:
stolojan vijulie

Theodor Stolojan a afirmat în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24, că nu și-a consultat după 1990 dosarul de la Securitate.

„Știu că am un dosar, mi-a spus o dată Dinescu într-o emisiune. Sunt convins că există unul. Nu doresc să îi cunosc pe cei care mă turnau. Nu am această curiozitate”, a spus acesta.

Alte întrebări la care a răspuns europarlamentarul:

Persoana în care aveți cea mai mare încredere?

În soţie, în copii, în colegii din PDL, într-o serie de prieteni pe care i-am făcut în timpul vieţii.

Monarhie sau republică?

Republică, indiscutabil.

Pro sau contra căsătoriei între persoanele de acelaşi sex?

Sunt neutru, mi-ar părea rău însă într-o ţară cu atâtea fete frumoase să vedem căsătorii între persoane de acelaşi sex.

Crin Antonescu sau Călin Popescu Tăriceanu?

Din păcate, niciunul, pentru că pe Crin îl cunosc foarte bine. Aţi văzut cum s-a comportat când a avut pentru o lună sau două funcţia de preşedinte. Tăriceanu a făcut un lucru prea puţin cunoscut în România. În 2 ani, când era o creştere economică foarte mare, 2007, 2008, a dat drumul la nişte creşteri de salarii şi pensii nesustenabile, care erau alimentate de nişte venituri din bugetul României care proveneau de fapt din credite, din bani care intrau în România la vremea respectivă.

Cine ar trebui să candideze la prezidenţiale în România ca să vă simţiţi cu adevărat reprezentat?

Un om a cărui integritate nu poate fi pusă la indoială, care din punct de vedere profesional a realizat ceva înainte de a ajunge parlamentar sau parlamentar european. Predoiu.

Un lucru bun pe care l-a făcut guvernarea USL.

Guvernarea USL a menţinut echilibrele şi nu le-a deteriorat într-o perioada scurtă, ceea ce nu e o garanţie că nu va face în perioada electorală care vine.

Dacă v-ar propune Traian Băsescu înscrierea într-un nou partid, aţi accepta?

Nu. Rămân cu PDL şi cred în viitorul acestui partid.

Ce credeţi despre Mişcarea Populară?

Mişcarea Populară a pornit de la premise greşite. Partidul asta s-a format cum s-a format. Nu poţi să faci un partid pornind de la ideea că scoţi oameni dintr-un alt partid.

Traian Băsescu se va împacă cu PDL?

Preşedintele e un om politic, a demonstrat în decursul anilor că poate adopta o serie de soluţii la care poate nimeni nu s-a aşteptat. Deci, sunt optimist.

De ce credeţi că Emil Boc nu s-a înscris în cursa pentru prezidenţiale?

E primar şi a fost obligat, din păcate şi de către mine, să întrerupă un mandat pe care tocmai îl câştigase pentru a prelua funcţia de premier. Nu va mai face asta în timpul acestui mandat.

Veţi candida la europarlamentare?

Da.

PDL ar face un lucru bun dacă s-ar alia pentru europarlamentare cu alte partide?

Nu. Cred că alegerile pentru europarlamentare vor arăta cât de cât ce echilibru de forţe politice există pe scena românească şi începând din mai ne putem pregăti de candidatura pentru preşedinţie.

[...]Băsescu e un simbol, e un luptător, are un electorat care îi este fidel. Evident că ni l-am dori să fie împreună cu noi în această luptă. Însă să nu uităm că e preşedinte până la sfârşitul anului şi implicarea lui în campania electorală e restricţionată de constituţie. Dar e bine să îl ştii lângă ţine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri