Trafic de țigări în plină zi. Poliția a confiscat nouă milioane de țigarete într-o lună

Data publicării:
tigari de contrabanda - captura digi24-1

Un pachet de ţigări costă pe piaţa neagră cu aproape 40 la sută mai puţin decât în magazine. Un chilipir pentru fumători. În spatele Pieţei Rahova din Capitală funcţionează un sistem de contrabandă bine pus la punct. Comercianţii nu au la ei mai mult de 2-3 pachete de ţigări, iar plata se face înainte să primeşti marfa.

La Piaţa Progresul sistemul e diferit. Un barbat are marfa în portbagajul maşinii sale. Clienţii vin acolo, iar el le strecoară pachetele de ţigări în buzunare. Sunt întrerupţi de apariţia poliţiştilor locali. Până la venirea lor, însă, au şters orice urmă.

Agenții au însă o misiune dificilă. Legislaţia spune că trebuie să îi suprindă în flagrant sau să strângă suficiente probe pentru a-i sancţiona. Cu toate astea, poliţiştii spun că au reuşit de multe ori să-i prindă pe micii traficanți.

Poliţiştii locali au descoperit persoane care comercializează în special în apropierea pieţelor şi la ieşirile de metrou. Aici este traficul pietonal mult mai intens”, spune Adrian Ionescu, director general al Poliţiei Locale Sector 4.

Numai luna trecută, Poliţia a confiscat la nivel naţional peste nouă milioane de ţigarete care proveneau, în mare parte, din Republica Moldova. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri