Sari la conținut

Traficul pe Autostrada Soarelui a fost închis pe ambele sensuri

Traficul pe Autostrada Soarelui a fost închis, marţi seară, pe ambele sensuri, după ce fusese oprită circulaţia doar pe sensul Bucureşti-Constanţa, de la kilometrul 12 până la kilometrul 212.

politie

ACTUALIZARE 22.20. Un autocar cu cetățeni bulgari, al căror avion nu a putut ateriza în Sofia și a fost nevoit să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, a fost întors din drum la ieșirea din Capitală, pe Autostrada A2, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.


 

Poliţia Română informează că, din cauza avertizării cod portocaliu de viscol, s-a luat măsura închiderii autostrăzii A2 pe ambele sensuri de mers.

(Imagini transmise pe WhatsApp)

Iniţial, autostrada A2 a fost închisă circulaţiei de la kilometrul 12 până la kilometrul 212, pe sensul Bucureşti-Constanţa.

(Imagini transmise pe WhatsApp)

De asemenea, Centrul Infotrafic anunţă că traficul este în continuare oprit pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea.

(Imagini transmise pe WhatsApp)

Totodată, în judeţul Constanţa, au fost închise patru tronsoane de drumuri naţionale, respectiv DN3 Constanţa – Ostrov, DN38 Agigea – Negru Vodă, DN22 Ovidiu – Mihai Viteazu şi DN22C Murfatlar – Cernavodă, iar în judeţul Călăraşi – DN3 Ileana – Chiciu (limită bac) şi DN3A între Lehliu-Gară şi Drajna.

(Imagini transmise pe WhatsApp)

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autorităţile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse.

Şi traficul prin punctul de trecere a frontierei Vama Veche, dinspre România către Bulgaria, a fost oprit pentru toate categoriile de autovehicule.

De asemenea, navigaţia pe Dunăre a fost suspendată, începând cu ora12.00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali175 (Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin).

Ca urmare a vântului foarte puternic, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – Agigea, Midia şi Mangalia au fost închise.

ANM: Șapte județe intră sub Cod portocaliu de viscol, ninsori și polei marți noapte

Județele Constanța și Tulcea intră marți noapte la ora 22:00 sub Cod portocaliu de viscol și polei, la fel ca și alte cinci județe din zona Moldovei care vor fi afectate de ninsori și viscol.

Potrivit avertizărilor Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 10 ianuarie, ora 22:00 - 11 ianuarie, ora 8:00, în județele Constanța și Tulcea, va fi în vigoare un Cod portocaliu de viscol și polei. În perioada menționată, vântul va sufla cu rafale de 70 - 80 kilometri/oră și se vor semnala ninsori puternic viscolite, dar și precipitații mixte ce vor depune polei.

De asemenea, în perioada 10 ianuarie, ora 23:00 - 11 ianuarie, ora 15:00, alte șase județe din zona Moldovei vor fi sub Cod portocaliu de ninsori și viscol. Astfel, în noaptea de marți spre miercuri (10/11 ianuarie) și în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Buzău și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70 - 80 km/h, troienind zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Pe de altă parte, începând din seara zilei de marți, ora 21:00, și până miercuri, ora 21:00, va fi în vigoare un Cod galben de fenomene meteo extreme. În intervalul respectiv, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică și va cuprinde treptat jumătatea de est a țării. În cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și, temporar, în Dobrogea, vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 - 60 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Județele avertizate cu Cod galben sunt: Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Capitala.

ANM precizează că unele intensificări ale vântului vor fi și în Oltenia, spulberând trecător zăpada.

Totodată, pe durata zilei de marți, se menține avertizarea Cod portocaliu de ger persistent în 37 de județe, inclusiv în București, respectiv Cod galben în alte cinci județe din Crișana și Banat. În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și Maramureș, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 și -15 grade, iar maximele între -15 și -10 grade. În plus, în Crișana și Banat, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

În funcție de evoluția meteorologică, Administrația Națională de Meteorologie menționează că va actualiza avertizările emise.

Pe aceeași temă