Traian Băsescu: Mediul internațional a devenit mai complicat și mai instabil

Data publicării:
traian basescu presidency ro 22 iul-1

Cei mai mulți sunteți diplomați cu experiență, cu care lucrez de mai bine de opt ani și nu cred că e cazul să începem cu stadiul de la 2005, ci doar să consolidăm niște tușe pentru politica externă”, a spus președintele către cei prezenți.

„Față de situația de la ultima întâlnire, sunt evoluții consistente în mediul internațional. A devenit mai complex, mai complicat, mai instabil decât acum doi ani, mai violent, vedem ce e în Siria, Egipt, urmărie primăverii arabe. S-a mai liniștit criza datoriilor suverane în Europa, dar avem o criză socială generată de incapacitatea economiilor europene de a genera creștere economică și absorbția forței de muncă aflată în șomaj”, a explicat el.

„Extrem de viguroasă mi se pare apariția jucătorilor internaționali nestatali, de tip mișcări de opoziție, armate sau mai puțin armate, dar violente, organizații internaționale teroriste ce au adus în stare state UE să își închidă ambasdadele. Jucători nestatali, dar care devin tot mai importanți în economia stratregiilor diplomatice sau militare”, a subliniat președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri