Sari la conținut

TREI ANI CU Digi24. Proiect jurnalistic unic: Generaţia X. România văzută din aer, la 25 de ani de la Revoluție

Cosmin Prelipceanu (stânga), alături de jurnaliştii Digi24 

Pe 1 martie, Digi24 porneşte un nou proiect jurnalistic amplu. Cum arată România la 25 de ani de la Revoluţie? Ce au lăsat în urmă cei patru milioane de români care au plecat în străinătate? De ce am plecat? De ce am rămas? Unde am ajuns? Sunt întrebări pe care şi le pun atât cei care sunt acum parte a diasporei, cât şi cei de aici, aflaţi între graniţele României.

Într-o emisie-maraton care începe la ora 06.00 şi se încheie după miezul nopţii, vorbim despre o singură generaţie, Generaţia X”. Spunem poveştile celor care au căutat, după 1990, un alt fel de viaţă în România. Descoperim istoriile celor plecaţi din cauza sărăciei sau pentru că în ţara de baştină nu-şi găseau niciun loc de muncă, ale celor aflaţi în căutarea unui salariu mai mare, a unei vieţi mai bune, pentru o carieră onestă, pentru o educaţie mai bună sau pentru un sistem de sănătate în care omul e „prioritatea zero”. Aflăm, de asemenea, poveştile celor rămaşi în urmă şi ale generaţiei de copii crescuţi de bunici sau ale tinerilor care au stat ore în şir la coadă ca să voteze.

Anca Dumitrescu, Marius Pancu şi Cătălin Petre îşi aşteaptă telespectatorii într-o ediţie specială a "Digimatinalului", începând cu ora 07.00. Împreună cu invitaţii lor, gazdele "Digimatinalului" fac portretul „Generaţiei X”.

Trei ani de Digi24 înseamnă şi trei ani de emisiuni dedicate culturii, bunelor maniere, filmului sau copiilor.

Pe 1 martie, în ediţii speciale, dăm voce românilor speciali: Iulian Barascu, un puşti de 12 ani cu un IQ mai mare decat al lui Albert Einstein (Jurnal pentru copii) şi Anca Feodor, o corporatistă care a renunţat la job şi a început să gătească dulciuri (Sănătatea în bucate).

De la 13.30, Digi24 lansează, la „Tinereţe fără bătrâneţe”, campania „A doua viaţă”. Izabela Pănescu aduce în prim-plan poveştile fericite ale unor oameni care au reuşit imposibilul: cu putere, încredere şi speranţă au învins boli grave.

De la 16.30, Ca-n filme” rememorează anul 1990 în cinematografia românească.

De la 17.30, la Bonton”, Dana Gonţ are un invitat special. La doar 30 de ani, Victor Prisăcariu este cercetător la Oxford, una dintre cele mai prestigioase universități din lume şi lucrează cu cele mai luminate minţi ale lumii.

De la ora 20.00, într-o ediţie specială, Cosmin Prelipceanu prezintă, în cifre, povestea Generaţiei X. Sanda Nicola, din Italia, Ciprian Bălţoiu, din Spania, şi Raluca Lunculescu, din Marea Britanie, vor spune poveştile românilor care au schimbat România.

Cosmin Prelipceanu

În premieră la Digi24, de la ora 22.00, Toni Grecu şi echipa lui debutează cu Superjurnal”, o emisiune în care orice ştire proastă poate deveni o glumă bună. “Emisiunea aduce la Digi24 umorul, comedia, pamfletul, iar Digi24 îi oferă Superjurnalului seriozitatea, ţinuta şi forţa unui post de ştiri care se respectă”, mărturiseşte Toni Grecu.

 

Emisiunea "Superjurnal" debutează la Digi24 pe 1 martie

Maratonul jurnalistic realizat de Digi24 pe 1 martie se încheie cu o Ediţie Specială prezentată, de la ora 23.00, de Elena Vijulie şi Luca Niculescu. Doi reprezentanţi ai Generaţiei X, medicul Gabriela Cozmanciuc şi politologul Cristian Pârvulescu, sunt invitaţi în studioul Digi24.

Pe 1 martie, Digi24 împlineşte trei ani de emisie. De trei ani, informaţia e la putere.