Ucrainenii din România şi-au ales președintele la două secții de vot deschise în Suceava și București

Data publicării:
vot ucraina 1

„Am votat pentru o Ucraină europeană, democratică și tot ce înseamnă condiții europene pentru dezvoltarea națiunii ucrainene, poporul ucrainean și statul ucrainean. În primul rand situația trebuie să fie mai liniștită și după aia trebuie să o rezolvăm, pentru că suntem ca naţiune, ca popor, un popor civilizat”, a declarat consulul Vasil Boieciko.

„Niciodată n-am gândit că o să avem război cu Rusia, frații noștri, avem religia noastră, suntem creștini și mergem la biserică și ne rugăm la Dumnezeu și Maica Domnului să fie pace la țara noastră”, a spus și soția sa, Nadia Boieciko.

Toți cetățenii ucraineni înscriși în circumscripția consulară și care au domiciliul în România au fost informați printr-o scrisoare că pot să-și exprime opțiunea la secția de la Suceava. Urnele s-au deschis la ora 8.

„Am venit pentru că doresc pentru Ucraina mea numai pace, liniște și să nu moară copiii nevinovați așa cum este acuma în situația noastră”, a declarat o alegătoare.

„Am venit să votez să se schimbe ceva în Ucraina, spre bine, pentru că asta așteptăm și noi și copiii noștri - să trăiască bine”, a explicat o alta.

Cetățenii ucraineni din România au fost așteptați la urne pană la ora 20.00.

„Vine cetățeanul ucrainean obligatoriu cu pașaportul, noi căutăm în lista noastră dacă-l găsim, el semnează aici, primit un buletin și aici are 21 candidati de președinte”, a explicat o membră a comisiei de la secția de vot.

127 de cetățeni ucraineni din 12 judeţe ale României sunt înscriși pe lista de la secția de votare din Suceava. Ceilalți votanți au putut să-și exprime opțiunea de vot în clădirea Ambasadei Ucrainei la București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri