Ultimatum pentru Cathedral Plaza. Sorin Oprescu este somat să emită decizia de demolare

Data publicării:
cathedral playa mediafax-1

A expirat termenul limită pentru primarul Capitalei în cazul Cathedral Plaza. Sorin Oprescu trebuia să emită ordinul de demolare a clădirii de birouri până astăzi la ora 14.00 după cum i-a cerut instanţa. Sorin Oprescu a solicitat însă opinia unor experţi pentru a afla dacă demolarea clădirii construită ilegal nu va afecta Catedrala Sf. Iosif, aflată în vecinătate. Preoţii consideră că edilul Bucureştiului trage de timp. 

Actualizare 14.15.Reprezentanții Arhiepiscopiei spun că îi vor acționa la CEDO pe Sorin Oprescu și primăria, dacă nu se va semna ordinul de demolare. Acum câteva minute, avocatul, executorul judecătoresc și reprezentanții Arhiepiscopiei au intrat în primărie pentru a vedea dacă vor obține actul de demolare. Există posibilitatea ca Arhiepiscopia să numească un executor care să se apuce de demolare, apoi să recupereze banii de la proprietarul clădirii. 

____________________

Primarul general spunea săptămâna trecută că va da undă verde demolării centrului de birouri. Cu o condiiţie: experţii în construcţii să se pronunţe dacă operaţiunea va afecta sau nu structura de rezistenţă a catedralei Sfântul Iosif, aflată la doar câţiva metri distanţă. 

„Sunt riscuri, chiar sunt riscuri pentru catedrală 13.43.55 Aştept să îmi spună profesorii ce părere au. Eu le-am dat un termen de 3 săptămâni”, a declarat primarul.

Comisia nou formată este încă un motiv de neînţelegere între municipalitate şi reprezentanţii Bisericii Catolice.

A trecut o lună de când primarul general al Capitalei a fost somant în prima instanţă de executorul judecătoresc ca să pună în aplicare decizia definitivă din ianuarie a Curţii de Apel Ploieşti. O nouă solicitare a fost trimisă pe 3 octombrie, iar termenul limită este astăzi. Dacă va primi undă verde, întreaga operaţiune de demolare va costa 4 milioane de euro. Banii vor fi daţi de Primăria Generală, care va recupera ulterior suma de la constructorul clădirii. Reprezentanţii catedralei Sfîntul Iosif au fost cei mai aprigi opozanţi. Şapte ani s-a judecat biserica pentru demolarea imobilului care se află gard în gard cu lăcaşul de cult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri