ULTIMUL SFAT. Gitenstein: „România trebuie să evite o criză ca cea din vară”

Data publicării:
1512gitenstein-38812

Mark Gitenstein a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat agenţiei de ştiri France Presse, la final de mandat. Îndemnul său vine cu doar câteva zile înainte de desemnarea de către preşedintele Traian Băsescu a viitorului premier al României.

Gittenstein a atras atenţia că o nouă criză politică la Bucureşti va slăbi şi mai mult încrederea pe care o au cancelariile occidentale în forţele politice din ţara noastră. Aceasta în condiţiile în care, susţine, diplomatul american, „spectacolul din această vară a fost dezagreabil de privit”.

Mark Gitenstein a vorbit și despre problema romilor. „Romii din România ar trebui să se organizeze mai bine din punct de vedere politic, aşa cum au făcut persoanele de culoare în Statele Unite, pentru a pune capăt discriminării, a apreciat ambasadorul american la Bucureşti. Este foarte descurajant să vezi situaţia romilor. Am crescut în sudul Statelor Unite şi am văzut exact aceleaşi lucruri în cazul afroamericanilor, care erau marginalizaţi şi discriminaţi” de populaţia majoritară, a declarat Mark Gitenstein într-un interviu.

România numără 620.000 de romi, potrivit recensământului oficial, şi două milioane, potrivit organizaţiilor neguvernamentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri