Un copil de patru ani a intrat în comă după o vizită la dentist. DSP face verificări la clinica stomatologică

Data actualizării: Data publicării:
dentist stomatolog copil dinti
Foto: GettyImages

Un copil în vârstă de patru ani din Pitești este în stare gravă la un spital din București, în comă, după o vizită la stomatolog. Copilul s-a simțit rău imediat după ce i s-a făcut anestezie.

ActualizareInspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș fac verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de patru ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut anestezie, DSP aplicând deja o amendă de 20.000 de lei unității medicale, anunță MS.

„Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate”, anunță Ministerul Sănătății.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul, luni, pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitești. Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Argeș cu nr.170 din 28 iulie 2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție.


Surse din rândul anchetatorilor au declarat, corespondentului Mediafax, că, luni seara, copilul de patru ani am mers la o clinică privată din Pitești pentru o intervenție stomatologică, sub anestezie.

La scurt timp, starea băiețelului s-a agravat.

Copilul a intrat în comă, fiind transferat la Spitalul de Pediatrie din Pitești, iar de aici la un spital din București.

Deocamdată, părinții au depus plângere, însă polițiștii au început deja cercetările.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri