Un medic și-a petrecut ziua de naștere operând un deținut cu Covid care înghițise o baterie de telecomandă

Data publicării:
operatie brasov
Medici în operație

Un medic din Galați și-a petrecut ziua de naștere operând un pacient care înghițise o baterie de telecomandă. Ulterior s-a dovedit faptul că pacientul, un deținut de la Penitenciarul Galați, avea și Covid, iar medicul și echipa sa au fost nevoiți să aplice protocolul stabilit în astfel de cazuri, potrivit Mediafax.

Chirurgul gălățean Paul Ichim a povestit pe Facebook ce zi de naștere memorabilă a avut în acest an: a operat un pacient cu Covid 19 care înghițise o baterie de telecomandă. El a mai spus că în ultimii ani a pățit tot felul de lucruri ciudate de ziua lui și a dezvăluit faptul că a făcut haz de necaz împreună cu colegii și cu însoțitorii pacientului cu bateria în stomac. La final poveștii, Paul Ichim a explicat cum s-a relaxat după o gardă istovitoare: s-a hlizit cu nepoțica sa!

„Se spune că de ziua ta ar trebuie să faci ceva memorabil. Mulți se gândesc la chefuri, excursii și alte alea de tipul ăsta. Nu știu cum se face dar de câțiva ani o nimeresc de nu se poate. Anul trecut în vizită la Paris mi-am făcut rost de un virus la ....'vestibular" de nu m-am ținut pe picioare câteva zile, vizitând sistemul sanitar francez. Anul ăsta mi-am început ziua fiind în gardă, operând un individ, ce a înghițit o baterie de la telecomandă și care s-a dovedit și Covid pozitiv. Am facut și noi haz de necaz, întrebând însoțitorii dacă au adus și restul telecomenzii să i-o întregim în stomac. În concluzie, omul ne-a pus pe jar toată noaptea, cu respectarea circuitelor, cu echiparea, cu dezechiparea și alte alea. Vă dați seama că a devenit o zi memorabilă, doar că am venit acasă făcut deja ....secreție nazală”, a povestit, pe Facebook, medicul Paul Ichim.

Incidentul este confirmat și de conducerea Penitenciarului Galați. Deținutul a înghițit în mod intenționat bateria și s-a tăiat pe față cu un obiect cuțit. După ce a fost operat la spitalul din Galați, el a fost transferat la spitalul penitenciar Rahova pentru a primi tratament anti Covid.

„În data de 17.10.2020, în jurul orei 19:50, o persoană privată de libertate custodiată de Penitenciarul Galați a anunțat supraveghetorul din cadrul secției de deținere că, din motive personale, și-a provocat mai multe plăgi tăiate la nivelul obrazului și a înghițit un acumulator pentru telecomandă. Persoana în cauză a fost prezentată de îndată la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, unde s-a intervenit chirurgical. Cu această ocazie s-a procedat și la testarea pentru SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv. În consecință, pentru asigurarea tratamentului postoperator și a celui specific COVID-19, persoana privată de libertate a fost transferată la Penitenciarul Spital București – Rahova. Tratamentul este asigurat în cadrul secției ATI, destinată gestionării problematicilor indicate. În prezent starea sa de sănătate este stabilă”, au anunțat reprezentanții Penitenciarului Galați.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri