Un şofer de 18 ani a căzut cu maşina în Jiu. El a fost salvat de la înec de un alt conducător auto

Data publicării:
accident

Un şofer din Gorj a trecut pe lîngă moarte, după ce a plonjat cu maşina în apele Jiului. Tânărul de 18 ani avea carnet de numai trei săptămâni. Spre norocul băiatului, un bun samaritean a văzut accidentul şi s-a aruncat în apă după tânărul care nici măcar nu ştia să înoate. Poliţiştii i-au reţinut adolescentului permisul pentru trei luni.

Tânărul petrecuse cu prietenii la Zilele Oraşului Târgu Jiu pe o insulă din mijlocului râului. Abia plecase către casă şi conducea cu viteză mare, când a derapat şi a ajuns în Jiu. Spre norocul său, un alt şofer a văzut scena şi a oprit să-i sară în ajutor. 

„Am oprit şi am sărit după el! L-am întrebat dacă mai e cineva în maşină, a spus că e singur şi nu ştie să înoate! I-am spus să nu mă apuce de gât că intrăm amândoi la fund”, a povestit cele întâmplate Liviu Lambru, şoferul-salvator.

Imediat, poliţiştii l-au pus să sufle în alcooltest pe şoferul care şpferul care era să-şi piardă viaţa în apele Jiului, ânsă acesta nu consumase băuturi alcoolice. De vină pentru păţanie a fost lipsa de experienţă la volan.

Maşina s-a scufundat, iar pompierii au căutat-o aproape o oră. Automobilul a fost localizat la o adâmcime de -56 metri, însă cei de la Detașamentul de Pompieri Târgu-Jiu nu dispun de utilaje pentru a-l scoate la suprafaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri