Un zid s-a prăbușit la Moara lui Assan

Data publicării:
08022013 20m 20moara-48452

Din primele informaţii, în urma incidentului, nimeni nu ar fi fost rănit, deşi zilnic acolo sunt hoţi de fier vechi.

Clădirea este în paragină și aici au avut loc mai multe incidente de-a lungul anilor.

Pe 7 iunie, fosta fabrică de ulei din complexul Moara lui Assan a fost cuprinsă de flăcări, care au fost stinse abia după 28 de ore. Operațiunea a fost îngreunată de faptul că grinzile acoperișului de la clădirea cuprinsă de flacări, fiind tratate chimic cu uleiuri și vopsele, au favorizat propagarea focului și au întreținut arderea.

Pompierii au cerut intervenția unui elicopter pentru stingerea incendiului, pentru că flăcările înalte de trei metri erau în interiorul clădirii, pe o suprafață de peste 400 de metri pătrați.

Moara lui Assan a fost cuprinsă de flăcări şi în mai 2008. Fosta fabrică de pâine din ansamblul Moara lui Assan a ars în noaptea de 13 spre 14 mai 2008, iar pentru stingerea focului a fost nevoie de intervenţia a 80 de pompieri. Nu au existat victime, iar autorităţile au anunţat că fac investigaţiile pentru a determina cauza incendiului, însă nu s-a comunicat nicio concluzie a acestora.

Fabricile Assan s-au dezvoltat între anii 1853 şi 1948, de industriaşul Gheorghe Assan şi conduse întâi de el şi mai apoi de fii săi, Gheorghe şi Bazil Assan. Acestea au pornit de la o mică instalaţie de prese pentru ulei, mişcate cu forţa oamenilor şi câteva pietre de măcinat grâne, mişcate cu cai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri