Valentin Jucan, membru CNA: Televiziunile din trustul Intact au la dispoziţie şase, şapte luni să elibereze clădirile

Data publicării:
logo anaf crop 1

 

„Dânşii au adus nişte clarificări şi ne-au arătat că trustul Intact nu este, în niciun caz, în situaţia de a fi evacuat forţat şi cel mai important este că ne-au arătat faptul că notificarea transmisă face referire la eliberarea de bună voie, nu este una executorie. Pentru aşa ceva, trebuie o hotărâre a instanţei. Abia acum curge timpul pentru acea hotărâre”, a declarat Valentin Jucan pentru News.ro.

„Directorul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a spus ieri (luni, n.r.) foarte clar: absolut toate procesele pe care Intact le-a intentat ANAF, dacă au fost câştigate pe fond, în apel, în fază finală au fost câştigate de ANAF. Nu există niciun proces pe care Intact să îl fi câştigat în formă definitivă cu ANAF”, a mai spus Jucan, precizând că televiziunile Intact mai au la dispoziţie „şase-şapte luni, cu vacanţa judecătorească” să elibereze spaţiile care au intrat în posesia statului.

Jucan a mai spus că ar trebui să se mute doar regia televiziunilor Intact, nu toate televiziunile din trust, şi că acest lucru se poate realiza şi într-o lună, nu în nouă luni, aşa cum a declarat Adrian Ursu la CNA săptămâna trecută, fără să fie necesară înreruperea emisiei.

„Nu trebuie să se mute televiziunile. Nu îşi iau toţi decorurile, oamenii, cablurile şi se mută, o iau pe câmp. Este vorba de un sediu, o regie, în care se centralizează producţiile din Excelsior, de unde se face "Sinteza Zilei" şi emisiunea Danei Grecu. Asta se mută. Deci nu e adevărat că sunt evacuate şase televiziuni. Este evacuată o clădire în care este această regie. Mutarea tehnică a ei se face şi într-o lună, nu în nouă luni de zile. Pe noi, membrii CNA, ne interesează să nu se întrerupă emisia, dar nu sunt în această situaţie”, a declarat Jucan pentru agenţia News.ro.

Totodată, Jucan a explicat că emisia şi licenţele nu sunt în pericol, întrucât televiziunile ar putea transmite din noile sedii, fără autorizaţie, caz în care ar primi o somaţie CNA. Astfel, ar avea la dispoziţie 30 de zile să obţină autorizaţia, procedură care durează, de obicei, cel mult patru zile.

„Dacă nu obţin autorizaţia până atunci, CNA trece la amendă, în valoare de 10.000 de lei. Deci, oricum am face, emisia, respectiv licenţa nu este pusă în pericol. Doar dacă vor ei să facă acest lucru (să întrerupă emisia – n.r.). Şi acest lucru se face fără nicio informare prealabilă a Consiliului dacă întreruperea nu depăşeşte 96 de ore şi cu notificare, dacă, din motive tehnice, nu depăşeşte 90 de zile. Deci nu au nicio problemă”, a mai spus Jucan.

La rândul lui, vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat, că membrii ANAF au spus în timpul întâlnirii că nu îşi doresc nici ei întreruperea emisiei.

„Ne vom informa reciproc. Au spus că ne vor informa când vor mai face demersuri, ca să nu aflăm din presă”, a spus Răsvan Popescu, care a adăugat că nu este exclus ca membrii CNA să mai aibă întâlniri cu ANAF pentru a discuta situaţia în care se află televiziunile din trustul Intact.

Valentin Jucan a adăugat că reprezentanţii ANAF au declarat, la întâlnirea cu CNA, că finalitatea este vânzarea imobilelor, pentru că nu are posibilitatea să închirieze, potrivit legii. „Rolul ANAF este acela de a valorifica bunurile confiscate. Vor fi scose la licitaţie. Conform legii, cel care a fost executat nu poate să participe. Dar nu ai cum să verifici. Reprezentanţii ANAF au spus: "Scopul nostru este de a vinde la un preţ cât mai mare". Sensul evacuării este că nu poţi să vinzi un bun cu ocupanţi”, a explicat membrul CNA.

El a mai declarat că dreptul de preempţiune, pe care reprezentanţii Antena 3 şi Antena Group au spus că vor să şi-l exercite, nu este o obligaţie la adresa statului. ”Dacă nu se înţeleg, statul spune: "asta este, ăsta e preţul la care a fost evaluat". Dar ei au pierdut în instanţă şi nu mai au nici calitatea de chiriaşi, conform deciziei finale a instanţei”, a adăugat Jucan.

Directorul general ANAF, Toma Costreie, şi directorul direcţiei juridice ANAF, Ciprian Topan, au participat, luni, la o întâlnire informală cu membrii CNA Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Lorand Turoş şi Valentin Jucan. Întâlnirea a fost stabilită după ce Consiliul a trimis ANAF o scrisoare, în urma întâlnirii pe care a avut-o, pe 18 februarie, cu reprezentanţii Antena 3 şi Antena Group, în care aceştia au solicitat sprijin.

La întâlnirea cu membrii CNA, Adrian Ursu a explicat că mutarea celor cinci televiziuni ale trustului Intact (Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV şi Zu TV, n.r.) din sediile lor ar presupune întreruperea emisiei şi ar dura „nişte luni de zile în care ar trebui să fie reconstituite aceste clădiri (noile sedii – n.r.) în oglindă”. El a precizat că a identificat un posibil nou sediu, dar mutarea s-ar putea realiza în cel puţin nouă luni, timp în care ar trebui să fie „construite facilităţi şi comandate echipamente”.

Luni, 15 februarie, posturile de televiziune din grupul Intact au primit de la ANAF o notificare de evacuare a sediilor în termen de cinci zile lucrătoare, punându-se în executare sentinţa definitivă din anul 2013, în urma căreia imobilele au intrat în posesia statului.

 SURSA: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri