Victor Ciorbea, despre cazul Berbeceanu: Instituțiile se luptă între ele, spre deliciul interlopilor și al mafioților

Data publicării:
ciorbea

Dosarul comisarului Traian Berbeceanu a fost transferat, vineri, de la DIICOT Alba Iulia la DIICOT Bucureşti.

Asta după ce fostul şef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Alba, Traian Berbeceanu, a reclamat că dosarul său este unul fabricat de un procuror al DIICOT Alba.

Ceea ce este dureros și șocant, într-un fel, este faptul că, atunci când ne batem cu crima organizată, instituțiile acestea care au menirea de a lupta împotriva crimei se mai luptă și între ele, spre deliciul interlopilor, al mafioților și al altora. Ceea ce e foarte grav”, spus Victor Ciorbea, invitat la „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Senatorul PNL a reamintit că Traian Berbeceanu „a făcut, încă din iunie, o plângere cu privire la situația din sistem”.

„Ca urmare a acelei plângeri, ca urmare a nemulțumirilor și a altor aspecte, cauza a fost preluată la DIICOT-ul central”. Să vedem acum ce se întâmplă. Însă, repet, mă îngrijorează această bătălie Biroul de Combatere a Crimei Organizate, pe de o parte, și DIICOT-ul Alba”, a subliniat Victor Ciorbea.

Traian Berbeceanu a fost arestat preventiv, joia trecută, şi este acuzat de favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. În faţa instanţei, fostul şef al BCCO Alba şi-a susţinut nevinovăţia şi a declarat că dosarul său este fabricat.

În motivarea deciziei de arestare preventivă, magistraţii au arătat că acesta ar putea influenţa ancheta, distrugând probele care l-ar putea incrimina şi realizând presiuni asupra martorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri